Husiler saldırdı, petrol yükseldi

Husiler, Kızıldeniz'deki gemilere yönelik yeni saldırılar düzenledi. ABD ve Birleşik Krallık güçleri tarafından engellenen saldırıların ardından petrol fiyatlarında yükseliş yaşandı.

Husiler saldırdı, petrol yükseldi
Husiler saldırdı, petrol yükseldi
GİRİŞ 10.01.2024 10:26 GÜNCELLEME 10.01.2024 11:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Husiler'in Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırıları artarken, petrol fiyatlarında da yükseliş yaşandı.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, ABD ve Birleşik Krallık güçlerinin Husiler tarafından Güney Kızıldeniz'de uluslararası nakliye hatlarına doğru ateşlenen 21 insansız hava aracı ve füzeyi düşürdüğü açıklandı.

ABD Merkez Komutanlığı, herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmediğini bildirdi. Açıklamada, saldırının 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz'deki ticari nakliye hatlarına yönelik 26. Husi saldırısı olduğu belirtildi.

Saldırılarda 18 insansız hava aracı, iki gemisavar seyir füzesi ve bir gemisavar balistik füzenin engellediği kaydedildi.

Brent varil başına 78 dolara yükselirken, ABD ham petrolü 72 doları aştı. Petrol fiyatlarındaki yükselişte Ortadoğu'daki arz kesintilerine yönelik endişelerin etkili olduğu belirtildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    saldırılara devam hususlar doğru yoldasınız.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Hemen zam yapın
    Cevapla
  • bölüm 3 ay önce Şikayet Et
    yalan haber hep husiler bi halt edemezzzzz ama petrol yükselirrrrrrr onun için bi tayyip yeter tayyip=zam enflasyon demek 1simit 20tl demek ANLAYANA
    Cevapla