BES hesabı olanlar dikkat! Devlet katkısı 72 bin 9 liraya çıktı

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı limiti 2024 yılıyla birlikte en yüksek 72 bin 9 liraya ulaştı.

GİRİŞ 10.01.2024 13:26 GÜNCELLEME 10.01.2024 13:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) devlet katkısının üst limiti, asgari ücrette yapılan düzenleme ile yükseldi. 2024 yılında en yüksek devlet katkısı 72.009 TL oldu.

Konuya ilişkin Türkiye Sigorta Birliği’nden sosyal medyada yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının üst limiti, asgari ücrette yapılan düzenleme ile yükseldi.

BU SİZİN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

Maksimum Fayda: 2024 yılında alabileceğiniz en yüksek devlet katkısı, tam 72.009 TL! Bu katkının tamamından yararlanmak için, yıl içinde toplam 240.030 TL katkı payı yatırılması gerekiyor.

Her Adımda Kazanç: Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, yatırdığınız her katkı payı size kazanç olarak dönüyor. Katkı payınızın %30’u kadar, örneğin yatırdığınız her 500 TL için ek 150 TL devlet katkısı yatırılır.

Sürekli Artan Birikimler: Düzenli ya da toplu yatırdığınız katkı payları, devlet katkısıyla birleşerek birikimlerinizi sürekli artırır.

Siz de 2024 yılı için belirlenen 72.009 TL üst limitle maksimum devlet desteğinden yararlanın! Ödediğiniz katkı payları ve yatırılan devlet katkıları, emeklilik yatırım fonları ile değerlendirilerek, hayallerinizdeki emekliliği gerçeğe dönüştürmenize yardımcı olur.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • İtinayla... 3 ay önce Şikayet Et
    Yatırımlara gidecek kaynağın azalmanasi için memura emekliye işçiye verilecek zamlar düşük tutulmalı ama esas önemlisi başta 3 harfli zincir marketler olmak üzere fırsatçı patronların yaptığı yapacağı zamlar mutlaka engellenmeli hatta şimdiye kadar yaptıkları zamları geri aldirilmali yaptıkları zamları onlara halk millet adına birdaha fahiş zam yapamiyacak şekilde ozenle yedirtilmeli
    Cevapla
  • Eylül 3 ay önce Şikayet Et
    Her Adımda Kazanç: Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, yatırdığınız her katkı payı size kazanç olarak dönüyor. Katkı payınızın %30’u kadar, örneğin yatırdığınız her 500 TL için ek 150 TL devlet katkısı yatırılır. Yanlış bilgi veriyorsunuz kardeşim. Katkı payının tamamını alabilmek için 10 yıl devamlı yatırmanız ayrıca yaşınızın da 56 olması şartı var. yoksa %15 ,%30,%60 kadarını alabiliyo
    Cevapla
  • Karami 3 ay önce Şikayet Et
    Sanki sizde eksik yazdınız.hesabiniza aylık %30 yansıtılıyor .erken çıkma yani 10 yıl önce ve sonra sında ise kesintiye gidiyor .amaç burda adı üstünde emeklilik degilmi yaşı beklediginizde devlet katkısını eksiksiz alabilirsiniz
    Cevapla
  • ORHAN 3 ay önce Şikayet Et
    Faize bir şekilde bulaşmayalım diye kuveyt türkün katılım emekliliği (bes) e başladık ancak hiç bir destek danışmanlık ilgi yok malesef.6.5 yıl yatırdık hemde öyle az da değil ama altın döviz borsa gibi yatırım araçlarından çok çok geride kaldı.paramız eridi.
    Cevapla
  • S.Y 3 ay önce Şikayet Et
    Ben de Ziraat Bankasının beş sistemine 2014 de katıldım.Fon değişikliği hakkınız bulunuyor.Ben altın ve döviz fonuna geçmiştim.İyi getirisi oldu.Fon değişimi sizin seçiminize bağlı.Ama bilgilendirme yapılmıyor.Ben araştırmıştım.Bilginiz olsun
    Cevapla
  • erdal 3 ay önce Şikayet Et
    devlet bankasından yaptırdım ben de beş yıl oldu. ama be n başlangıçtan itibaren altın fonu yaptırdım. çok iyi getirisi oldu.
    Cevapla
  • Bes mağduru 3 ay önce Şikayet Et
    İlk başta biz devlet bankası aracılığı ile girmiştik…sonra birleştirdiler çok kötü oldu…8 yıl her ay düzenli para yatırdık çıkarken tabiri caizse paramızla rezil olduk…ilgisizlik,alakasızlık hat safada
    Cevapla
  • Mardinliiii 3 ay önce Şikayet Et
    siz çalışan değil çalışamayan ev kadınlarına destek verin . onların yaptığı hizmet masa başında zaman geçiren kadınlarından kat kat daha değerlidir
    Cevapla
  • G.A 3 ay önce Şikayet Et
    Kadınlara her türlü destek verilsin de, nedir bu çalışan kadın düşmanlığı? Masa başında mı zaman geçiriyor kadın çalışınca? Devletine milletine hizmet etmiyor mu? Gelir vergisi vermiyor mu? Maaşımın her ay 10bin tl'si vergiye gidiyor. Muhtemelen sizden daha kalifiye ve sizin yapabileceğinizin çok kat üstünde bir iş yapıyorum (yorumunuza ve kafa yapınıza bakarak söylüyorum)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle