'Malatya'da konut ve iş yerlerini en kısa zamanda teslim edeceğiz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Vatandaşlarımızın mutluluğu, bizim de gururumuz oldu. Malatya'da tamamladığımız konut ve iş yerlerimizi en kısa sürede teslim edeceğiz" dedi.

'Malatya'da konut ve iş yerlerini en kısa zamanda teslim edeceğiz'
'Malatya'da konut ve iş yerlerini en kısa zamanda teslim edeceğiz'
GİRİŞ 09.01.2024 16:46 GÜNCELLEME 09.01.2024 16:55

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden Malatya'da yürütülen çalışmalara ilişkin video paylaştı. Özhaseki, paylaşımında Malatya'yı eski güzelliğine ve canlılığına kavuşturmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Afet konutları, köy evleri ve Bakırcılar Çarşısı'na dikkat çeken Özhaseki, "Vatandaşlarımızın mutluluğu, bizim de gururumuz oldu. Malatya'da tamamladığımız konut ve iş yerlerimizi en kısa sürede teslim edeceğiz. Malatya'mız, güçlü ve dirençli bir şekilde ayağa kalkacak" dedi. 

'İMKANLAR BİZE MUCİZE'

Özhaseki'nin paylaştığı videoda depremzedelerin; afet konutu, köy evi, geçici iş yerleri ile Bakırcılar Çarşısı'nda devam eden çalışmalara ilişkin görüşlerine yer verildi. Depremzedeler, konutların yapımının kısa sürede gerçekleştirilmesinden dolayı duydukları mutluluklarını dile getirdi.

Depremzede bir vatandaş, çok büyük bir felaketi yaşadıklarını belirterek, "Depremden sonra yapımına başlanan TOKİ'nin afet konutları bitmek üzere. Şu imkanlar bile bizim için mucize" diye konuştu. Afet konutlarının her yönüyle kusursuz şekilde inşa edildiğini söyleyen başka bir afetzede de "Helal olsun, köy evlerini yaptılar. Akrabalarımızın hasar alan evlerinin yerine yapılan konutlar, onların hayatlarında göremeyecekleri kadar güzel bir şekilde inşa edildi" dedi. 

'BU HIZDA İLERLEMELERİ BİZİ SEVİNDİRDİ'

Yapıların hızla tamamlanmakta olduğunu söyleyen bir esnaf ise "Malatya için yapılan konutlar hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Ben bu kadar hızlı olabileceğini tahmin etmiyordum. Bu hızda ilerlemeleri bizi sevindirdi. Vatandaşları mağdur etmemek için ellerinden geleni en iyi şekilde yaptılar" dedi.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.