Cevdet Yılmaz tek hane enflasyon için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Valiler Buluşması"nda konuştu. Yılmaz, burada devlet millet bütünlüğünün başarıyı beraberinde getireceğine vurgu yaparak ekonomideki hedeflere de değindi.

Cevdet Yılmaz tek hane enflasyon için tarih verdi
Cevdet Yılmaz tek hane enflasyon için tarih verdi
GİRİŞ 09.01.2024 14:54 GÜNCELLEME 09.01.2024 14:54

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, devlet teşkilatlanın temeli olan mülki idare sisteminin, köklü bir yönetim geleneğinin uzantısı olduğunu söyledi.

Valiler Toplantısı'nda ekonomiye de değinerek, enflasyon ile öngörülerini paylaşan Yılmaz, "2026'da inşallah yeniden tek haneli rakamlara ulaşacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu kapsamda ihracatın son 20 yılda 36 milyar dolardan, 256 milyar dolara ulaştığını da dile getirdi.

Yılmaz, kentsel dönüşüme de değinerek, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

"En büyük başarılarımızdan biri devletle milletin aynı yöne bakması"

Yılmaz, son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, devlet ile milletin aynı yön ve hedeflere baktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

Tabii ki devlet görevi kendi özelliklerine sahip ama milletten ayrı, millete rağmen bir şeyler yapmaya çalışan bir devlet anlayışı değil, milletle birlikte hedeflere koşan bir devlet anlayışı. Milletle devlet arasındaki mesafenin ortadan kaldırıldığı, 'milletin devleti' anlayışıyla hareket eden zihniyetle çalışan bir yönetim. Bu çok çok kıymetli gerçekten. Aksi takdirde bir ülkenin amaçlarına ulaşması mümkün değil. Devletle milletin farklı yönlere baktığı, farklı değerlerle hareket ettiği bir yerde, bir ülkenin uluslararası rekabette de hak ettiği yere gelmesi mümkün değil. Dolayısıyla en büyük başarılarımızdan biri devletle milletin aynı yöne bakması aynı hedeflere yürümesidir.

"Vatandaşa hizmet için hareket eden valilik anlayışı çok kıymetli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik." sözüne atıfta bulunan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

Bunun ötesinde bir paye, makam, mevki düşünmenin hiçbir şekilde doğru olmadığını, maddi, manevi boyutuyla vatandaşla iç içe, kibirlenmeden, gururlanmadan vatandaşa hizmet için hareket eden valilik anlayışının çok kıymetli olduğunu ve Türkiye Yüzyılı'nı bu zihniyetle inşa edeceklerini kaydetti.

"Kentsel dönüşümde son 20 yılda 2 milyondan fazla binayı dönüştürdük"

Deprem risklerini azaltmada kentsel dönüşümün önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Yılmaz, bu konuda da şu bilgileri paylaştı:

Kentsel dönüşümde son 20 yılda 2 milyondan fazla binayı dönüştürdük. Önemli bir hızlanma süreci yaşandı bu dönemde. Ama yeter mi? Yetmez. Marmara Bölgesi, riskli bölgelerimiz başta olmak üzere bu konuları hızlandırmak istiyoruz. Bu amaçla da iki önemli inisiyatif aldık geçtiğimiz aylarda. Birincisi yeni bir başkanlık kurduk. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Bunun içinde de üç tane genel müdürlük oluşturduk. Birincisi sadece Marmara Bölgesi'nden sorumlu bir genel müdürlük, ikincisi tüm Türkiye'den sorumlu bir genel müdürlük, üçüncüsü de bu iki genel müdürlüğe finansal kaynak oluşturmaktan sorumlu, kentsel dönüşüme finansal destek vermekten sorumlu bir genel müdürlük. Bu üç genel müdürlüğü bünyesinde barındıran bir başkanlık oluşturduk Cumhurbaşkanlığı kararıyla. Diğer taraftan yeni bir kanun çıkarttık. Kentsel Dönüşüm Kanunu, Meclisimiz kabul etti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.