Mega Metal iki GES ile yeşil enerji yatırımlarına başlıyor

Mega Metal, yıllık ortalama elektrik üretim miktarları, Kütahya GES Projesi 21 MW ve Bilecik GES Projesi 20 MW olan iki güneş enerjisi santrali kurma çalışmalarına hız verdi.

Mega Metal iki GES ile yeşil enerji yatırımlarına başlıyor
Mega Metal iki GES ile yeşil enerji yatırımlarına başlıyor
GİRİŞ 09.01.2024 12:58 GÜNCELLEME 09.01.2024 12:58

Santrallerin 2024 yılının son çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor. Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “Kütahya’daki projemizin yıllık ortalama elektrik üretimi, 21 MW, Bilecik’teki projemizin ise 20 MW kapasitesinde olacak. Her iki projemiz devreye alındığında şirketimizin elektrik tüketiminin yüzde 75’ini yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Katma değerli bakır tel sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olan Mega Metal, güneş enerjisi projeleriyle çevresel sürdürülebilirlik yolunda önemli adımlar atıyor. Şirket, Bilecik ve Kütahya’da yapılacak olan güneş enerjisi santralleriyle yeşil enerji üretimine büyük destek sağlamayı amaçlıyor.

15 Aralık 2023’te hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ve halka arzdan elde edilen gelirin yeni yatırımlarda kullanılacağını açıklayan Mega Metal, gerçekleştirmeyi planladığı projelerle ilgili yatırımlarına hız verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “7-8 Aralık’ta rekor kıran bir talep toplama sürecinin ardından şirket hisselerimiz, 15 Aralık tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Halka arz sürecinde, elde edeceğimiz geliri hem yurt içi hem de yurt dışında yeni yatırımlara imza atarak büyümek için kullanacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda planlarımızı hızlıca aksiyona çevirmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.      

Elektrik tüketiminin yüzde 65’i yenilenebilir kaynaklardan

Daha önce aldıkları lisanslar doğrultusunda Bilecik ve Kütahya’da güneş enerjisi santrali kurmak için harekete geçtiklerini ve yatırım için ÇED sürecinin başladığını belirten Turgut, “Kütahya’daki projemizin yıllık ortalama elektrik üretimi 21 MW, Bilecik’teki projemizin ise 20 MW kapasitesinde olacağını belirterek, “Her iki projemiz devreye alındığında şirketimizin elektrik tüketiminin yüzde 75’ini yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

GES projelerinin, Mega Metal’in çevresel sorumluluklarını yerine getirme ve yeşil enerjiye olan katkısını artırma yolundaki kararlılığını gösterdiğini belirten Turgut, açıklamalarına şöyle devam etti: “Her iki santralimizin de 2024 yılının son çeyreğinde üretime başlaması hedefleniyor. Mega Metal’in yeşil enerjiye verdiği destek, çevresel sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum konusunda da çok önemli bir adım olacak. İlerleyen dönemde hem yurt içi hem de yurt dışı talebi karşılamak için yeni üretim tesislerimizin yatırımlarına da başlayacağız. 2024 hem şirketimiz hem de ülkemiz için istikrarlı bir büyüme yılı olacak.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.