Rekabet Kurulunda Electrolux firmasının sözlü savunması alındı

Rekabet Kurulunca, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Electrolux Dayanıklı Tüketim Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sözlü savunması alındı.

Rekabet Kurulunda Electrolux firmasının sözlü savunması alındı
Rekabet Kurulunda Electrolux firmasının sözlü savunması alındı
GİRİŞ 09.01.2024 12:42 GÜNCELLEME 09.01.2024 12:42

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında gerçekleştirilen sözlü savunma toplantısı, kurumun merkez binasında yapıldı. Küle, söz konusu firmanın, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığını hatırlattı.

Soruşturma heyeti temsilcisi, bulguların ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi neticesinde Electrolux firmasının ilgili kanunu yeniden satıcıların satış fiyatını tespit etmek suretiyle ihlal ettiğini ve bu nedenle teşebbüse idari para cezası uygulanması gerektiğini bildirdi.

Daha sonra şirket temsilcileri savunma yaptı.

Electrolux Dayanıklı Tüketim Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ temsilcisi, firmanın belli beyaz eşya ürünlerindeki pazar payının yüzde 1'in altında olduğunu belirtti.

Temsilci, firmanın herhangi bir teşebbüsü ihlale zorlama kabiliyeti olmadığını, soruşturmaya konu olan toptancı konumundaki teşebbüsün rakip ürünleri satmakta özgür olduğunu ifade etti.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha erken alınması durumunda Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.