Sakatat fiyatları eti solladı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, '1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etinin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatat, şimdi etten pahalı' dedi.

Sakatat fiyatları eti solladı
Sakatat fiyatları eti solladı
GİRİŞ 07.01.2024 11:58 GÜNCELLEME 07.01.2024 16:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sakatatın özellikle kış mevsiminde ilgi gördüğünü, vatandaşın daha çok işkembe, kelle, ciğer satın aldığını belirten Yardımcı, ''Kesimin çok olduğu önceki yıllarda sakatat bu kadar pahalı değildi. Bu aralar kesimler de durdu. Arz- talep dengesi de bozulduğu için fiyatlar arttı. Ciğer şu anda etle yarışıyor. Kuzu ciğeri, kuzu etinden pahalı. 330-350 lira arası dana ciğeri, 450-500 lira civarı kuzu ciğeri. 1 kilo kıyma 400, 1 kilo kuşbaşı 440 lira. Kuzu eti 370 lira'' diye konuştu.

KESİM AZALINCA FİYATLAR FIRLADI

45 yıldır sakatat satışı yapan esnaf Ali Kıraç, fiyatların artması nedeniyle vatandaşın daha az sakatat aldığını ama alışveriş yapmaktan vazgeçmediğini söyledi. Kıraç, ''Talep fazla ama kesim az olunca piyasa bu hale geliyor. Bizde fiyatlar hesaplı. Karaciğer 380, dil 400, yürek 170, işkembe 100 lira. 3’te 1 oranında müşteri fiyatı görünce geri dönüyor. Fiyatlar daha artacak. Haftalık değişiyor'' ifadelerine yer verdi.

Fiyatlar yükselmeden önce düzenli olarak 1 kilo karaciğer aldığını, şimdi ise alamadığını anlatan Alper Baykara ise, ''1 kilo alırken 750 grama düşmüştü. Şimdi yarım kilo alabiliyorum. Etle yarışıyor, hatta etten de pahalı olduğunu gördü'' dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • ekpssci 3 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı işler bol kazançlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Eyupte çiger. 420tl
    Cevapla
  • Dadas 3 ay önce Şikayet Et
    yalan haber kimse inanmasın bunlar haber uğruna vatandasi perisan ediyor 180 tl kilosu
    Cevapla
  • Kayserili. 3 ay önce Şikayet Et
    yemeyin ölmesin ya .
    Cevapla
  • Misafir ismail 3 ay önce Şikayet Et
    Üretici zarar ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle