Rekora doymayan altında yeni zirve beklentisi!

2023'te enflasyon üzerinde getiri sağlayan altında yeni tarihi zirveler bekleniyor. Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş, altında 2024'te yeni rekorlar kırılacağını, geri çekilmelerin ise alım fırsatı olacağını belirtti.

GİRİŞ 05.01.2024 16:34 GÜNCELLEME 05.01.2024 17:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez bankalarının 2024'te faiz indirimine başlayacağı beklentisiyle rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları, yeni yılda da yatırımcısının yüzünü güldürecek. Altının onsu güne 2 bin 044 dolardan açılış yaparken, altının gramı bin 957 liradan alıcı buluyor.

ALTINDA YENİ REKOR BEKLENTİSİ

Altın fiyatlarında yeni rekorların görüleceğine işaret eden Erbaş, geçen yıl yüzde 78 değer kazanan gram altının, bu yıl kurdan değil ons altından destek alarak yükseleceğini belirtti. Merkez bankalarının faiz indirimine başlamasının dövizi zayıflatacağını ifade eden Erbaş, ons altının 2 bin 300 dolara kadar yükselebileceğini vurguladı. Gram altında ise kısa vadede 2 bin 200 - 2 bin 250 liraların görülebileceğini belirten Erbaş, portföylerde mutlaka altın olması gerektiğinin altını çizdi. "Gram altın bin 900 liranın altına gelmediği sürece her geri çekilme altında alım fırsatı" dedi. Ons altında ise bin 975 ve 2 bin doların dip seviyesi olduğunu söyleyen Erbaş, ons tarafında da geri çekilmelerde yatırımcının alım yapabileceğini belirtti. 

BORSADA YABANCI SAYISI ARTAR MI?

Orta Vadeli Program'ın istikrarlı bir şekilde uygulanmaya devam edilmesinin yabancı yatırımcı üzerinde etkili olacağına dikkat çeken Erbaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 11 Ocak'ta ABD'de yatırımcılarla yapacağı toplantı ve 12 Ocak'ta Moody's'in not kararının yabancı yatırımcı sayısında ivmelenme başlatabileceğinin altını çizdi. Moody's'in 12 Ocak'ta Türkiye'nin notunu artırmasını beklediğini belirten Erbaş, CDS'lerdeki geri çekilme ve rezervlerdeki artışların da yabancı yatırımcıyı borsaya çekeceğini vurguladı. Mart ayı itibariyle yabancı yatırımcı sayısında ivmelenme olabileceğini, güçlü bir para girişinin olabileceğinin altını çizen Erbaş, "Yabancı yatırımcılar için Türkiye ekonomisi yeniden cazibe merkezi olabilir" dedi.

YATIRIMCILAR DİKKAT: İŞTE 2024'TE ÖNE ÇIKACAK SEKTÖRLER

"Borsada bir değişim var" diyen Erbaş, 2024'ün geçiş yılı olacağını, yabancının da piyasayı domine edebileceğini, yabancının yatırım yaptığı hisselerin yerli yatırımcının da dikkatini çekeceğini belirtti. Borsada kritik seviyelerin 7 bin 350 - 7 bin 400 puan aralığı olduğunu ifade eden Erbaş, bu aralığın altında olan seviyelerin yatırımcılar için alım fırsatı olabileceğinin altını çizdi. 2024'te borsada çift hanelerin görülebileceğini, endekste getiri oranının yüzde 50'lere yükselebileceğine dikkat çeken Erbaş, 8 bin 500 puan aralığının geçilmesi halinde borsanın 11 bin puan seviyelerine yükseleceğini belirtti. Yeni yılda borsada öne çıkacak sektörleri de açıklayan Erbaş, gıda perakende, bankacılık,  ulaştırma, demir-çelik ve inşaat sektörlerinin değerini artırabileceğini belirtti.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Ekonomist 6 ay önce Şikayet Et
    Ay sonu altın 2200 tl demedi demeyin
    Cevapla