Kırsal kesimdeki 31 bin çocuğa destek sağlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2021 yılından bu yana 'Çocuklar Güvende' ekipleri aracılığıyla kırsal bölgelerde yaşayan 31 bin çocuğa ulaşarak, ihtiyaç duydukları desteği sağladıklarını açıkladı.

Kırsal kesimdeki 31 bin çocuğa destek sağlandı!
Kırsal kesimdeki 31 bin çocuğa destek sağlandı!
GİRİŞ 04.01.2024 15:13 GÜNCELLEME 04.01.2024 15:13

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 'Çocuklar Güvende' ekipleri aracılığıyla 51 ilde kırsal bölgelerdeki çocukların okula devamının sağlanması, sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi, ailelere ihtiyaç duydukları alanda rehberlik yapılması ve kamu hizmetlerine erişimlerinin sağlanması gibi birçok konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek, onları önlenebilir risklerden korumak amacıyla önleyici ve koruyucu hizmetlere ağırlık verdiklerini bildiren Bakan Göktaş, "Koruyucu hizmetler kapsamında çocukların ve ailelerin risk durumuna karşı bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için eğitim, sağlık, danışmanlık gibi çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Koruyucu önleyici hizmetler kapsamında sahada çocuk koruma alanında en geniş ve en kolay uygulanan tarama yöntemi olan 'Çocuklar Güvende' programımızı uyguluyoruz" dedi.

"558 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ"

Kırsal bölgelerde sosyal hizmet ve yardımlara ihtiyaç duyan çocuklara yönelik çalışmalar için bu yıl içerisinde psikolog, psikolojik danışman, sosyal çalışmacı ve sosyologlardan oluşan 558 personel görevlendirildiğini kaydeden Bakan Göktaş, "İl müdürlüklerimiz bünyesindeki Çocuklar Güvende ekiplerimiz, çocukların ihtiyaçlarını tespit ederek bu konuda yönlendirme yapıyor, çocuklara ve ailelere yardımcı oluyor. Bu kapsamda 2021 yılından bu yana Çocuklar Güvende ekiplerimiz aracılığıyla kırsalda yaşayan 31 bin çocuğa ulaşarak, ihtiyaç duydukları desteği sağladık. Buna ek olarak 14 bin aileye de rehberlik hizmeti verdik" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, kırsal bölgelerde çalışmalar yürüten ekiplerin 6 bin 110 köyde çocuklar, aileler, muhtarlar, okul idarecileri, belediye görevlileri ve imamlarla görüştüğünü vurgulayarak, ayrıca çalışmaların başladığı günden bugüne 1330 çocuk için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) verdiklerini kaydetti. 

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.