Memur-Sen'den zam açıklaması: İyileştirme yapılmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri ve emeklilere iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti. Yalçın, gelir vergisinin sabitlenmesi için çağrı yaptı.

GİRİŞ 03.01.2024 17:16 GÜNCELLEME 03.01.2024 17:28
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklilerin toplam zam oranı yüzde 49,25 olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 37,57'lik zam yapılacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri ve emeklilere iyileştirmeler yapılması gerektiğini ifade etti. Yalçın, X hesabından yaptığı paylaşımında "En düşük kamu görevlisi maaşı (bekar) 30,910 ₺ iken en düşük kamu görevlisi emeklisi maaşı ise 14.700 seviyelerinde olacaktır." ifadesini kullandı.

ETİKET DEĞİŞTİRME YARIŞINA GİRİLDİ

Yalçın, "Asgari ücretli zamlı maaşını şubat ayında, kamu görevlilerimiz ise 15 Ocak'ta alacakken, aralık ayında fiyatları baskılayarak enflasyonu düşük gösterme gayretinde olan piyasa yöneticilerinin 'Aralık ayında enflasyonu baskılayalım, ocak ayında zamları yansıtalım' anlayışının galip geldiği maalesef bir kez daha görülmüştür." ifadelerini kullandı.

"GELİR VERGİSİ SABİTLENMELİ"

Piyasa yöneticilerinin yılbaşı gecesinden itibaren 'giderler artmadan gelirleri artırma' rekabetinin sonucunda etiketleri değiştirme yarışına girdiğini belirten Yalçın, "Gelirler 6 ayda bir defa artarken, önümüzdeki 6 ay boyunca giderleri anlık olarak ürünlere yansıtacak sermayedarlar; arz-talep dengesi kadar hakkaniyet/vicdan terazisini de kontrol etmelidir." dedi.

Yalçın, kamu görevlilerinin gelir vergilerinin yüzde 15’e sabitlenmesi gerektiğini de dile getirdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • 542654 3 ay önce Şikayet Et
    Boşsunuz başkan boş. Aynı işi yaptığım oda arkadaşım 3600 ek göstergeden yararlanırken ben neden yararlanamıyorum. O arkadaşım emekli olsa alacağı maaş 27 bin tl, benim alacağım maaş 22 bin tl, onun alacağı ikramiye 1 milyon 173 bin, ben 955 bin tl alacağım. bu mu sosyal adalet. Reisin verdiği sözün takipçisi olmak bu mu.
    Cevapla
  • KESKİN DEDE 3 ay önce Şikayet Et
    Vekiller 100 bin TL yi hak ediyorlarmış bundan bahsedin HARAM OLSUN .
    Cevapla
  • hak 3 ay önce Şikayet Et
    Adam milyonlar harcayıp neden vekil oldu... Hizmet aşkı neydi..
    Cevapla
  • Halıl 3 ay önce Şikayet Et
    ne demek İşç, emeklılerıne yuzde 37 zam..neden ayrı ayrı zam oranı belırlenıyor..Dunyada görulmuş en saçma sapan bir durum..İşçinin yıeceği içeceği gıyeceği kırası okul masrafları Marstanmı gelıyor..yuh olsun..Adaleet bumudur..devlet yuzde 58 herşeye zam yapıyor..işçiye yüzde 37..Allaha havalee edıyoruz..İnsanlık kalmamış..
    Cevapla
  • Murat Turacı 3 ay önce Şikayet Et
    Bakışları bile bakış değil ki. Fitne-Fücürlük içinde sanki. Tez zamanda istifa eder ve çekip gider İnşaAllah. Düşman başına.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yılmaz kahraman rumuzluya. Ne faydası olmuş memur sınıfına 3,5'çu bu laf cambazının. Baştan sona lafügüzaf. İlkokul mezunu 4/D'li kamu işçisi büro temizlik görevlisinin maaş haricinde aldığı yan ödemeler dahil ortalama aylık geliri, memur bir yana teknisyenin, teknikerin, hemşirenin, öğretmenin maaşını sollamıştır. Kamuda gelir hiyerarşisi, sıkala, denge/düzen diye birşey kalmamıştır.
    Cevapla
  • yılmaz kahraman 3 ay önce Şikayet Et
    senin bakışın nedir . adam doğru söylemiş yanlış bir şey mi var.
    Cevapla
  • Ahmet kililioglu 3 ay önce Şikayet Et
    Ben bu devletime 36 yıl hizmet ettim ve emekli oldum şimdi asgarî ücretli kadar maaş alamıyorum. Sizce bir sorun yokmu. Nasıl bizden oy isteyeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle