Merkez Bankası rezervlerini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 12 hafta sonra ilk kez düşüş gösterdi.

GİRİŞ 03.01.2024 15:38 GÜNCELLEME 03.01.2024 15:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri 12 hafta süren artışını sonlandırdı. Toplam rezervler 2023 yılının son haftasında 4 milyar 393 milyon dolar azaldı.

TCMB verilerine göre, brüt rezervler 29 Aralık itibarıyla 4 milyar 727 milyon dolar azalarak 97 milyar 556 milyon dolardan, 92 milyar 829 milyon dolara geriledi. 

Altın rezervleri 47 milyar 896 milyon dolardan 48 milyar 231 milyon dolara geldi. Böylece toplam rezervler 145 milyar 453 milyon dolardan, 141 milyar 60 milyon dolara indi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Oyun Kurucu 4 ay önce Şikayet Et
    Bireysel yatırımcıların Borsada uzak durmalarını tavsiye ediyorum.Orası kurtlar sofrası sizi ham yapıp yerler
    Cevapla
  • Oyun Kurucu 4 ay önce Şikayet Et
    Dolar seçimlere kadar yatay veya düşer.Seçim geçince yol verilir.Seçim öncesi sanal bir mutluluk seçim sonrası karabasan gelir.Dolar olanlara biraz s.abır.Sabrın sonu selamettir TL de olanlar da parça parça dolara geçsin .Mutlaka seçimde sonra enflasyon düzeltmesi olacaktır.
    Cevapla
  • Bugra 3 ay önce Şikayet Et
    Dolarlalami çalışıyorsun senin gibiler piyasayı kizistiriyor
    Cevapla
  • Osman 4 ay önce Şikayet Et
    İşbankası''nın açıklamasını dumanınsınız sanırım. Yanlış yönlendirmeyin kimseyi.
    Cevapla
  • Savaş 4 ay önce Şikayet Et
    Ondan sonra niye herseye zam geliyor diye yirtindinirsin krndi parana sahip cikmayi ogren once uc kurus kar ettim saniyorsun
    Cevapla
  • ... 4 ay önce Şikayet Et
    Dolar kuru 20 TL olursa insanlar ferahlar, kişi başına düşen milli gelir artar, ucuzluk olur. Maliyetler düşer, nakliyat fiyatları düşer, akaryakıt fiyatları düşer. İnsanlar daha rahat gezer, ekonomik aktivite artar. Yabancılar gelip Türkiye de 5 yıldızlı tatil yapamaz. Biz yaparız. Merkez bankası kasayı döviz doldurur. Ara malları girdileri hariç, lükslerin ÖTV sini artırısın.
    Cevapla
  • Turan Tosun 4 ay önce Şikayet Et
    Senin bu dediğin Gazoz ağacı,malesef ülkemizde ondan yok.
    Cevapla
  • Ramiko 4 ay önce Şikayet Et
    İşte bu iş dediğin gibi olmuyor
    Cevapla
  • Hüsrev Aga 4 ay önce Şikayet Et
    Dolar yıl sonunda 30.4 olmalıydı 2023 un 8. Ayında böyle söylenmişti. Sonra 29.4 e çekti MB. Olması gereken 30.4 du. Su an hala dolar çok düşük ve MB döviz toplaması gerekirken döviz bozduruyor. İhracattan yiyip ithalata yukleniyoruz. Doların 31 veya 31.5 seviyelerine acilen çekilmesi lazım
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Merkez Bankası faiz artırdı hani Yükseliş niye durdu bunların hepsi yalan vatandaşları kandırmak faiz ödemeleri başlasın ondan sonra görelim hazineyi bu sanal gerçeklik payı yok buzdağının erimesi gibi faizler enince göreceğiz hazineyi gerçek kazanım üretimle olur oda faizsiz bir üretim ve kalkınma ile .....
    Cevapla
  • Ccc 4 ay önce Şikayet Et
    Hey mübarek Oxford mezunu uzman arkadaşımız böyle buyurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle