Apple hisselerinde sert düşüş!

Özellikle iPhone 15 talebinin beklenenden zayıf kalması sebebiyle Barclays, teknoloji devi Apple'ın notunu düşürdü. Firmanın hisseleri bir günde yüzde 3.58 gerilerken, piyasa değeri de 107 milyar dolar eridi

Apple hisselerinde sert düşüş!
Apple hisselerinde sert düşüş!
GİRİŞ 03.01.2024 09:08 GÜNCELLEME 03.01.2024 09:10

Apple hisseleri Salı günü New Yorktaki seans kapanışında yüzde 3,6 düşüşle Ağustos ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bu hareket, Barclaysin iPhone üreticisinin notunu düşürmesi ve Çinde iPhone 15 satışlarının yavaşlayacağı korkusuyla şirketin hisseleri için fiyat hedefini düşürmesinin ardından geldi.

Barclays analisti Tim Long Salı günü yazdığı bir notta, "iPhonelardaki dalgalanma hala zayıflığın yanı sıra Macler, iPadler ve giyilebilir cihazlarda toparlanma eksikliğini tespit ediyoruz. Son kontrollerden elde edilen en büyük çıkarım, gelişmiş piyasaların yumuşak kalmasıyla birlikte Çinden gelen [iPhone 15] verilerinin giderek kötüleşmesidir" dedi.

Longa göre, iPhone satışlarındaki düşüşün, Appleın bu yıl iPhone 16yı piyasaya sürmesinden sonra bile devam etmesi muhtemel çünkü telefonun mevcut modele göre çok fazla büyük yükseltme yapması beklenmiyor.Asyadaki tedarikçilerin de hisseleri düştü

Barclaysin iPhone üreticisinin notunu düşürmesinin ardından Asyadaki Apple tedarikçilerinin hisseleri düştü.

Asyadaki Apple tedarikçilerinin hisseleri, Barclaysin hisse senedinin notunu düşürmesinin ardından iPhone üreticisinin gece boyunca yüzde 4lük bir düşüş yaşamasının ardından Çarşamba günü geriledi.

Barclays, Appleın notunu düşük ağırlığa düşürdü ve fiyat hedefini 161 dolardan 160 dolara çekti.

Samsung Electronics hisseleri yüzde 3,01 kadar kayıpla Güney Koreli Kospinin yüzde 1,78 kayıp yaşamasına neden oldu. Güney Koreli elektronik devi ve bazı yan kuruluşları, Applea ekran ve pil bileşenlerini sağlıyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.