Şehirler arası otobüslerde yeni dönem: Resmen kullanımına başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca uygulamaya alınan şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımına başlandı.

GİRİŞ 01.01.2024 08:54 GÜNCELLEME 01.01.2024 09:33
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca uygulamaya alınan şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımına başlandı.

Sistem, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe girdi. Cihaz ile Bakanlık araçların anlık hareketlerini görebilecek.

Şehirler arası otobüs şoförü Erhan Elibol, AA muhabirine, araçlarına yaklaşık 4 gün önce takip sisteminin montaj edildiğini söyledi.

Uygulamayı çok yerinde bulduğunu ifade eden Elibol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının tüm araçların hareketlerini anlık kontrol edeceğini belirtti.

Bakanlığın, personelin çalışma ve dinlenme saatlerini rahatlıkla denetleyebileceğini anlatan Elibol, "Sistem sayesinde aracın hız sınırı, şoförün kaç saat dinlendiği, çalıştığı, yolcu indirme bindirme hepsi denetlenecek. En önemlisi yolcuların can güvenliği. Bu nedenle bu sistem önemli." diye konuştu.

Şoförlerden Emin Ona ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptığı bu çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Araçların artık nerede olduğunun ve hızının kontrol edileceğini dile getiren Ona, kendilerinin de çok memnun olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 39
  • olumlu 3 ay önce Şikayet Et
    Bu aletin bütün taşıtlara takılması lazım. Bir de takip mesafesi özelliği eklenirse bir daha kaza olmaz.
    Cevapla
  • Ali Atak 3 ay önce Şikayet Et
    Elektronik ulaşım Araç takip sistemi (uedts) tüm vatandaşa açık hale getirilmeli. Vatandaş anlık olarak otobüs güzergahını takip edebilmeli.
    Cevapla
  • Adolf 3 ay önce Şikayet Et
    Gps ile takipte.
    Cevapla
  • Cideli muharrem 3 ay önce Şikayet Et
    Tako kontrol yapılıyor zaten bu ne bir otobüs kullanmak icin ehliyet src pisko teknik tako icin ehliyet ibb kart daha birsey istiyorsanız cıkartalım ne bilip yaziyorsunuz yeter artık sefer basina verilen par 1.ooo tl soförlerin ne gunahı var taksi 200 km huzla gidiyor
    Cevapla
  • Tufan 3 ay önce Şikayet Et
    Ulan o taksi de 2 kişi hadi olsun 5 kişi var. Sen 70 kişi taşıyıp 200 km hız yapacaksın sonra kaza yapınca toplu katliam olacak zararı kan parasını devlet ödeyecek ne ala memleket. Yavaş gideceksin sen büyük araçsın.
    Cevapla
  • Mutmain 3 ay önce Şikayet Et
    Takolara yapılan hileleri bilmiyormuş gibi konuşuyorsun. Çok doğru bir uygulama geç bile kaldı.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 3 ay önce Şikayet Et
    sadece boş bir iş eskiden zaten vardı yolcu otobüsü takip sistemi adı altında bu uygulama
    Cevapla
  • Ddd 3 ay önce Şikayet Et
    İyi o zaman sorun yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle