Memur maaş artışı için gözler enflasyon verilerinde!

Asgari ücretin açıklanmasının ardından devlet memurlar, sözleşmeliler ve emekliler maaş artışına odaklandı. Çarşamba günü açıklanacak enflasyon oranının ardından artış oranı da belli olacak.

GİRİŞ 01.01.2024 07:12 GÜNCELLEME 01.01.2024 09:46
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da açıklayacak.

TÜİK'in verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde de tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞININ 33 BİN LİRAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR 

Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etkili olacak.

ARALIK AYI ENFLASYON BEKLENTİ ORTALAMASI YÜZDE 3,19

Öte yandan aralık ayı enflasyonu beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 65,19 oldu.

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Adalet 4 ay önce Şikayet Et
    BELEŞ kadro alan 4/D'li kamu işçisinin ortalama aylık geliri 40.000 (Kırkbin) TL olacak 2024 yılında. Maaşları haricinde aldıkları Tediyeler, normal ikramiyeler, bayram ikramiyeleri, yemek-yol ücretleri, ilave ek ödemeler, giyecek ücretleri, sosyal yardımlar, ... vs.lerle ortalama aylık gelirleri 40.000 TL'yi evet 40.000 TL'yi aşacak. Fabrika İşçisinin ise 17.000 TL.
    Cevapla
  • SELAMİ 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede sadece memur mu yaşıyor...
    Cevapla
  • İLHAMİ 3 ay önce Şikayet Et
    Bu Ülkede sadece BELEŞ kadro alan kamu işçisi kadrosundakiler yaşamıyor.
    Cevapla
  • El Cevap 3 ay önce Şikayet Et
    Boş yapmayın rumuzlu arkadaş Okumasını öğren. Maden işçilerine bir şey denmemiş, uydurma. Gerçekleri saptırma. Bürolarda Bürolarda yan gelip yatan torpilli, yandaş, partizan kamu işçisi kadrosundakilere denmiş. Fabrikada yaptığım işin yarısını bile yapmıyorsunuz.
    Cevapla
  • Boş yapmayın 4 ay önce Şikayet Et
    Kamu işçisi rumuzlu arkadaş sen yerin altında kömürmü çıkarıyon bu da kamu işçisi işinizi yapın herkesin aldığına almadığına çenenizi yormayın
    Cevapla
  • Kamu İşçisi 4 ay önce Şikayet Et
    Devlette çalışanlar genel olarak iki sınıftan ibaret. Memurlar ve Kamu İşçileri. İlkokul mezunu kamu işçisi büro temizlik görevlisi yan ödemeler dahil ortalama 40.000 (Kırkbin) TL alacak 2024 yılında. En ağır şartlarda çalışıp, asgari ücret alan Fabrika İşçisi ne yapsın.
    Cevapla
  • Emekli emekçi 4 ay önce Şikayet Et
    Ya kardşim ne memurmuş bee pes yani zaten işçi ve emekliden kat kat fazla maaş alıyorlar hala Memurları pofpofluyorlae,olması gereken ne biliyor musunuz adil okan emekli ve işçiye de seyyanen zam vermektir .
    Cevapla
  • Kamu çalışanı 4 ay önce Şikayet Et
    Vergi dilimini düzenlemeyenleri çalışanlar olarak kınıyoruz aldığımız vergiye gidiyor geçinemiyoruz
    Cevapla
  • Sendika 4 ay önce Şikayet Et
    Kamu çalışanlara aynı oranda zam verilmeli kamu işçileri sadece enflasyon alması haksızlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle