Kartalkaya’da yılbaşında otellerde doluluk yüzde 80

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yılbaşı gecesi için 2 bin 500 yatak kapasitesi olan otellerin rezervasyonlarında doluluk oranı yüzde 80’i buldu.

Kartalkaya’da yılbaşında otellerde doluluk yüzde 80
Kartalkaya’da yılbaşında otellerde doluluk yüzde 80
GİRİŞ 30.12.2023 22:28 GÜNCELLEME 31.12.2023 04:42
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yeni yılı Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki kayak merkezi Kartalkaya’da karşılamak isteyen kayak tutkunları otelleri doldurdu. Yapay kar sistemlerinin bulunduğu otellerin pistlerinde kar kalınlığı yaklaşık bir metreye ulaştı. Yılbaşı gecesinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle pistleri açık olan otellerin rezervasyonlarında doluluk oranları yüzde 80’e ulaştı. Son gün gelen tatilcilerle birlikte otellerin tamamen dolacağı öngörülüyor.

2 bin rakımlı Kartalkaya’ya gelen kayakseverler pistlerde kayak ve snowboard yapmanın keyfini çıkardı. Yılbaşı gecesi için de oteller müşterilerine özel eğlence programları hazırladı.

LÜKS DAĞ EVİNDE 3 GÜNLÜK KONAKLAMA 900 BİN TL

Kartalkaya’da bulunan bir otelin yanında bulunan geceliği 300 bin TL olan 2 lüks dağ evi de yılbaşı için kiralandı. Yılbaşı programı kapsamında en az üç gece konaklama zorunluluğu bulunan lüks dağ evinde konaklayacak olanlar 900 bin TL ödeyecek. Kayak merkezindeki lüks otele bazı misafirler ise helikopter ile geldi.

BİR ŞİŞE SU 250 TL

Kayak merkezinde bulunan lüks bir otelin müşterilerine sunduğu yiyecek içecek fiyatlarının yüksekliği de dikkat çekti. Kayak merkezindeki lüks otelde müşterilere bir şişe su 250, bir bardak çay 200, küçük ayran 180, tost 450 ve bazı alkollü içkiler ise 40-50 bin TL’yi bulan fiyatlarla satılıyor.

'İKİ OTELİMİZ DOLDU'

Kayak merkezinde bulunan iki otelin genel müdürü Yusuf Avcı, otele ait tüm pistlerin açık olduğunu belirterek, “Kar kalitesi çok iyi. Yılbaşı gecesi için doluluk oranlarımızda çok iyi. Pistlerimizde yaklaşık bir metre kar var. Son yılların en güzel yılbaşı gecesini geçireceğiz. Hem kar güzel hem hava güzel. İki otelimizde de yılbaşı gecesi eğlencemiz var. Otellerimiz dolu ama kayakseverleri günü birlik bile olsa Kartalkaya’ya bekliyoruz” dedi.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • ümit 3 ay önce Şikayet Et
    Allah akıl fıkır versın Ne dıyelım
    Cevapla
  • vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    fiyatları görünce insan buralarda nasıl yaşar, Allah 3 gece için milyon harcayanlar akıl fikir versin. bir fakir onunla 3 beş yıl yaşar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkede kıriz var diye ağlayanlar burdadır 1 tl lik suya enayi olup 250 tl ödersen 20 tl lik tosta 450 tl ödersen tabiki açız diye feryad edersiniz elhamdülillah Allah im verdiğin nimetine bin şükür bunlar gibi olmaktan sana sığınırız
    Cevapla
  • Hacı Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkemin beyaz Türkleri.Kıyamet kopsa eğlenceden tatilinden vazgeçmez
    Cevapla
  • başgan 3 ay önce Şikayet Et
    ya zenginsin ya fakir. orta direk kalmadı. maalesef küçük bir kesim çok zengin olsun diye koskoca bir toplum fakirlesti. son 3 yılda oldu olanlar. uçurum oluştu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle