BOTAŞ açıkladı: Doğal gaz fiyatlarında değişiklik yok

BOTAŞ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

GİRİŞ 29.12.2023 11:35 GÜNCELLEME 29.12.2023 16:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, doğal gaz toptan satış fiyatlarını; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." denildi.

BOTAŞ, Household Energy Price lndex (HEPİ) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde uygulanmadığı ifade edildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    umudu olmayanlar ölsün bosunu yer zap etmesin nabkorlere de yer yok
    Cevapla
  • Kurdi 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyemiz enerji konusunda petrol ve doğal gaza ihtiyacı kısmen yada yok edecek birşeyler ortaya koyarsa bence dünyada çok hızlı bir çıkış yakalar.bilim insanlarımız çalışıyor bazı teknolojiler okuyorum.inşallah ses getirecek yöntemler gelişir.şu petrol katillerini iyice anlamsız kılar.
    Cevapla
  • remzi karatas 3 ay önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık aynen öyle nankör insanlar nankör yapılanları iyilikleri görmüyorlar hep açık arıyorum hep açık arıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yav nekadar nankör boş insanlarsınız beyenmiyorsanız gidin başka ülkede yaşayın bu memleketin hertürlü imjanlarından faydalanıyorsunuz yinede nankörsünüz size herşeyi bedava verseler niye bedava diye sorgularsınız boş bejeş insanlar sizi
    Cevapla
  • Memo 3 ay önce Şikayet Et
    Aradığım cevap Aynen öyle kardeşim
    Cevapla
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Köprüyü geçene kadar. Yani seçime kadar zam yok. Sırıtan adam beş senede ülkenin bütün ayarlarını dengelerini alt üst etti. Düzeleceğine dair zerre umudum yok. Umutlar onu resen emekli ettikten sonrasına.
    Cevapla
  • istanbul sokakları 3 ay önce Şikayet Et
    umudun yoksa niye yaşıyorsun ki umutsuz yaşam mı olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle