Türkiye küresel ihracatta rekorunu tazeledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'Türkiye küresel ihracattan (toplam 23,9 trilyon dolar) %1,06 pay almış, böylece rekorunu yenilemiştir.' açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 29.12.2023 12:56 GÜNCELLEME 29.12.2023 17:46
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İhracatı artırmak Türkiye ekonomisinin en önemli hedeflerinden biri. İhracatın geliştirilmesi için yapılan destek ve kolaylaştırıcı kararlarla ihracatın artırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Son aylarda üst üste rekor kırarak ilerleyen ihracat kanadından önemli bir veri paylaşıldı.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı payı açıkladı.

Buna göre, Türkiye'nin 2023 yılının ilk 9 ayı sonunda, yıllıklandırılmış mal ihracatı 253,3 milyar dolara yükseldi ve Türkiye küresel ihracattan yüzde 1,06 pay alarak rekorunu yeniledi.

BAKAN BOLAT: TÜRKİYE REKORU YENİLEDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından, Dünya Ticaret Örgütünün (DTÖ) ihracata ilişkin son verilerini değerlendirdi.

Güzel bir haberi, halkımız ve ihracatçılar ailemizle paylaşmak istiyoruz. "Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından açıklanan son istatistiklere göre, 2023 yılının ilk 9 ayı (Ocak-Eylül) sonunda, yıllıklandırılmış mal ihracatımız 253,3 milyar dolara yükselmiştir. Türkiye küresel ihracattan (toplam 23,9 trilyon dolar) %1,06 pay almış, böylece rekorunu yenilemiştir. 2022 yılı sonunda ülkemiz ihracatının küresel ihracattaki payı %1,02 idi." İnşallah bu güzel haberlerin devamı temennisiyle.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Engin 4 ay önce Şikayet Et
    Başarı ve yüksek ihracat rakamları belliki birilerinin zoruna gitmiş. Artık saldıracak ve toslayacak duvar kalmadı, o sebepten müslümanların kutsallarina saldırıyorlar. Söz konusu vatan millet oldumu kuduruyorlar onlar. İstemiyorlar Türkiyede üretim, ihracat olsun. İstemiyorlar Türkiye bağımsızlık yolunda ilerlesin. Çokmu özlediniz cehennemi. ......???
    Cevapla
  • ugur 4 ay önce Şikayet Et
    90 milyon nüfuslu bir ülke bir fransanın yarısını yapalım , ama 250 milyar dolar bir ayakkabı markasının cırosu . Türkiye daha fazla üretmeli .
    Cevapla
  • pusula 4 ay önce Şikayet Et
    aynı şekilde ithalatta da..
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    en çok giderimizi çinden ithal edilen ara mallar ve petrol doğalgaz yekün tutuyor
    Cevapla
  • alp 4 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle çok az teknoloji yatırımıyla bu düzey yüzde 15'e kadar çıkabilir. ne gibi inşaat teknolojisi otmotiv teknoolojisi çip teknolojisi vs. bu pay gerçekten çok düşük övünülecek rakamlar değil ancak güzel teşvikler gelecektir ve gerçek girişimciler bu eksikleri tamamlayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle