Yemek fiyatları yüzde 30 artıyor

Enflasyonun etkisiyle birlikte, endüstriyel yemek sektöründe fiyatlarında artacağını belirten BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, sektördeki enflasyonist ortamın etkisiyle hazır yemek fiyatlarının yüzde 30'a yakın bir zamla başlanacağını söyledi.

Yemek fiyatları yüzde 30 artıyor
Yemek fiyatları yüzde 30 artıyor
GİRİŞ 28.12.2023 21:06 GÜNCELLEME 28.12.2023 21:06
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, yazılı olarak yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk 3 ayında, hijyen ve sanitasyon standartlarına uygun üretilen, yenilebilir ve sektör işletmeleri açısından sürdürülebilir 4 kap yemek fiyatının en az 80-90 lira olacağını söyledi.

Bu menüye ekmek, yoğurt, salat barın dâhil olmadığını, bu fiyatın altında satılan yemeklerin güvenilir olmayacağını vurgulayan Başkan Dönmez, endüstriyel yemek sektörün kar marjının düşük olduğunu ve bu nedenle fiyatların 3 ayda bir eridiğini de ifade etti.

"3'ER AYLIK PERİYOTLAR İLE GÜNCELLENMEK ZORUNDA"

Coşkun Dönmez, endüstriyel yemek sektörünün enflasyonist ortama ayak uydurabilmek için fiyatlarını 3’er aylık periyotlar ile güncellenmek zorunda kaldığını belirtti. 2024 yılında beklenen asgari ücret artışının maliyetlerine yüzde 15 civarında etki edeceğini ifade eden Dönmez, sektörlerinde işçiliğin giderlerinin yüzde 30'unu oluşturduğunu belirterek, son üç aydaki yüzde 12'lik enflasyon farkının da eklenmesiyle yemek fiyatlarının kolaylıkla hesaplanabileceğini ifade etti.

Başkan Dönmez, bazı temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının çok iyi incelenmesi gerektiğini belirterek, yeni sezon ürünler çıkana kadar depolarda bekleyen gıdalarda maliyetler değişmediği halde fiyatlarının sürekli artmasına bir türlü anlayamadıklarını söyledi.

Yemek sektöründe kayıt dışı ekonominin sektörü olumsuz etkilediğine de dikkat çeken Coşkun Dönmez, özellikle "gece döneri", "gece pilavı" gibi farklı isimlerle ortaya çıkan ürünlerde yeterli denetimin olmadığını belirtip, bakanlık ve yerel yönetimlerin denetimlerini sıklaştırılması gerektiğini vurguladı.

Coşkun Dönmez, Bursa'da şehrin doğu ve batısında olmak üzere iki gıda sanayi bölgesine ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti. Bu bölgelerin oluşturulmasıyla sektörün atıklarının daha etkili bir şekilde yönetilebileceğini kaydeden Dönmez, aynı zamanda bu bölgelerde kurulacak gıda kontrol laboratuvarları ile sektörün sürekli denetim altında tutulmasının mümkün olacağına vurgu yaptı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Durmuş ali 3 ay önce Şikayet Et
    Zıkkımın kökünü görün
    Cevapla
  • murat 3 ay önce Şikayet Et
    yiyecek içecek sektöründe gereksizce aşırı artış oldu zaten millet hep şikayet ediyor eline fırsat geçince de sonuna kadar kullanıyor basit bir çorba normal bir yerde 50 tl maliyet en fazla 10 tl sorsan herkesi eleştirip vatansever lerdir
    Cevapla
  • Urfalı Adnan usta 3 ay önce Şikayet Et
    Antalya da corbacilarda Mercimek 80 den başlıyor paça 140 tl çorba 50 normal ekmek yesilllik limon turşu olunca 10 TL olmuyor maliyet
    Cevapla
  • derviş 3 ay önce Şikayet Et
    Lise yemek fiyatı Aralık 2023 25.50*22=561₺ ocak 2024 56.50*22=1243₺
    Cevapla
  • Ayan 3 ay önce Şikayet Et
    Ahhhh ahhhh
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAH sizi yakar inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle