Yabancı plakalı araçlar için yeni süre

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlar, aralıksız 4 yıl ülkede kalabilecek.

GİRİŞ 28.12.2023 11:41 GÜNCELLEME 28.12.2023 11:41
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenlemeyle, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik yurt dışından emekli vatandaşlar ile Türkiye'de oturum izni almış emekli yabancılara, taşıtlarına verilen sürelerin tamamlanmasından önce yapacakları başvuruya istinaden kişi ve taşıtın yurt dışına çıkış yapmasına gerek kalmadan yeniden 730 güne kadar süre verilmesi imkanı getirildi.

Böylece, yurt dışından emekli vatandaşların geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının aralıksız 4 yıl ülkede kalabilmesi mümkün oldu.

Ayrıca bu haktan yararlanarak taşıtını 4 yıl Türkiye'de bulundurduktan sonra yurt dışına çıkaran vatandaşlar, taşıtlarıyla en az 185 gün ülke dışında bulunmaları halinde bu kapsamda yeniden 4 yıl süreyle taşıt getirebilecek.

Gerekli şartları sağlamadan Türkiye'ye taşıtlarıyla giriş yapmak isteyen Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği'nde yerleşik kişilere tanınan bir aylık süreden, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'ndan gelen kişiler de yaralanabilecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • umit 3 ay önce Şikayet Et
    Ben 1 sene önce aracımla Almanyadan memlekete geldim . Yeni düzenlemeyle aracımı 4 sene bırakabilecekmiyim giris cıkıs yapamam gerekirmi bilemedim Gümrük memurlarına sordum daha uygulamayı girmedik bilemiyoruz dediler simdi ben ne yapmalıyım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
    Cevapla
  • Ali yaşar 5 gün önce Şikayet Et
    Gümrük müdürlüğüne müraacat etmen gerekir. iki yıl dolunca tastikli emekli olduğuna dair emekli evrakını yeminli tercumanda çevirdikten sonra konsuloslukta veya noterde onaylatıp Gümrük Müdürlügünde işlemlerini tamamlaya bilirsin. yani iki sene dolmadan son üç ay kalınca gümrük Müdürlügü tekrar iki yıl uzatacaktır.
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Yaw şu düzenlemeyi bütün bireysel araç ithalatı olarak değiştirsenz.. Maksimum aile başı 1 adet 2.el otomobil ithalatını açsanız.. Kasko değerinden vergilendirseniz nekadar mükemmel olurdu..
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Araçlar 4yıl kalabilecek güzel teşekkür ederim !Fakat TUV iki yıllık veriliyor ayrıca almanplakalı araba türkiyede TUV alamıyor iki yıl sonra TUV almak için avrupa birliği bir ülkeye gidip TUV almak lazım geti türkiyeye giriş yapılırmı?çünkü araç türkiyeyi terk ederse 185gün yurtdişında kalmadı lazım bu TUV işine nasıl çözüm bulunacak?
    Cevapla
  • Aslan Önel 3 ay önce Şikayet Et
    Benim soracağım soruyu sormuş vatandaş. Tuv sorunu çözülmesi gerek
    Cevapla
  • kemal cin 4 ay önce Şikayet Et
    Yurtdışından gelen araçları yakınları süremiyor buna da bir fırsat verilirse iyi olur ben babamın aracini süremiyorum yanımda olmadan buna bir el atılsa çok hoş olur
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yurtdışında kalma süresi neden kısalmadi 6 ay çok uzun bir zaman seçim vadinde 1 aya inecek dendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle