Pirinç fiyatları 15 yılın zirvesinde

Pirinç fiyatları, 650 doları aşarak 2008'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Pirinç fiyatları 15 yılın zirvesinde
Pirinç fiyatları 15 yılın zirvesinde
GİRİŞ 27.12.2023 13:24 GÜNCELLEME 27.12.2023 13:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Küresel gıda fiyatlarında dalgalanmalar sürerken, pirinç fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Pirinç fiyatları, 650 doları aşarak 15 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Asya ve Afrika'da kritik bir besin kaynağı olan pirinç fiyatlarındaki artışın enflasyon baskılarını tetikleyebileceği ifade ediliyor.

Dünyanın en büyük pirinç ihracatçılarından Tayland'da yüzde 5 kırık beyaz prinç fiyatı ton başına 659 dolara ulaştı. Asya'da gösterge olarak kabul edilen pirinç fiyatı, Ekim 2008'den bu yana görülen en yüksek rakam olarak kaydedildi.

Fiyatlarda yüksek talep ve arz endişeleri etkili oldu. Hava koşullarının üretim üzerinde baskı yaratması fiyatta yükselişe yol açtı. Hindistan'ın ihracatı kısıtlamaya yönelik kararları da artışı destekledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Tavuk yumurtası 4 ay önce Şikayet Et
    Tavuk Yumurtası fiyatları bakalım ne olacak merak ediyorum 2024
    Cevapla
  • Arif¹ 4 ay önce Şikayet Et
    Herşeye zam yapanların, iki yakaları bir araya gelmeyecek. Bekleyiniz ve görünüz. Ekonominin başın da ben olsam bundan çok daha iyi durumda olurduk. En azından ne yapılıp yapılmayacağını biliyor olacaktım. Hele hele bunları seyredince şaşkınlık yaşamamak mümkün değil. Hiç olmazsa proje adamı değilim. Vatan millet Sakarya geldiler çöktüler ekonominin başına. Bitirdiler hepimizi.
    Cevapla
  • ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Bulgur pilavı neyine duruyor milli ve yerli pirinç kanada abd malı zaten bunu boykota alınması lazım o zaman fiyatı dibi görür hatta bedava dağıtırlar
    Cevapla
  • normale 4 ay önce Şikayet Et
    sıra pirince gelmezse olmazdı tabi.
    Cevapla