Dünya devi CANiK 2024 yılına da iddialı giriyor

Samsun Yurt Savunma, 2024 yılında da stratejik planları doğrultusunda, global çapta yeni çalışmalarını faaliyete geçirmeye devam edecek.

Dünya devi CANiK 2024 yılına da iddialı giriyor
Dünya devi CANiK 2024 yılına da iddialı giriyor
GİRİŞ 27.12.2023 12:32 GÜNCELLEME 27.12.2023 12:32

Türkiye’de 70 yıldır sanayinin içinde olan Aral Ailesi’nin kurduğu ve 25 yıllık geçmişiyle önemli başarılara imza atan CANiK’in de içinde bulunduğu Samsun Yurt Savunma, büyüme yolculuğuna hız kattığı bir seneyi geride bırakıyor. Samsun Yurt Savunma, 2024 yılında da stratejik planları doğrultusunda, global çapta yeni çalışmalarını faaliyete geçirmeye devam edecek.

Üç kıtada üretim yapan Türk savunma şirketi

2023 yılında, şirketin dönüm noktası olabilecek önemli adımları hayata geçiren Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, “2022 yılında Birleşik Krallık merkezli köklü AEI Systems’ın ailemize katılışını 2023 yılında özel bir resepsiyon eşliğinde kutladık. Bu sayede CANiK’in son teknolojileri kullanan yüksek üretim kapasitesi ve AEI Systems’ın 60 yıllık orta kalibre silahlardaki bilgi birikimi bir araya geldi. Aynı zamanda üç kıtada üretim yapan Türk savunma şirketi unvanının da sahibi olduk. İhracatımızı ikiye katladık. Geldiğimiz nokta, ulaştığımız büyüklük ve ileriye yönelik hedeflerimizle birlikte, Çekmeköy’de vizyonumuzu temsil eden yeni genel merkezimizin inşaatı için düğmeye bastık. 25’inci yılımızda dünyanın dört bir tarafındaki dost ve müttefik ülkelerine tabancalarımız ve uçaksavarlarımız yanında orta-kalibre top ve atış kontrol sistemleri ihraç eder hale geldik. Bizim için çok başarılı bir seneydi. Şimdi de 2024 yılı için belirlediğimiz yeni hedeflerimize ulaşmak için yola koyuluyoruz. 2024 yılında ateşli silahlar ve savunma alanında inovasyonun, kalitenin, teknolojinin ve zeka dolu çözümlerin en üst düzeyde temsilcisi, küresel sahnede global bir marka olarak ilerlemeye devam edeceğiz. Sadece CANiK markası altında değil, sahip olduğumuz CANiK USA, CANiK ACADEMY, AEI Systems, UNIROBOTICS, UNIDEF ve MECANIK gibi tüm iştirakler ve markalarımızla birlikte, bu heyecanı yaşamayı sürdüreceğiz” dedi.

‘Barış ve huzurun hâkim olduğu bir yıl diliyorum’

Yeni yıl mesajını da paylaşan Zafer Aral şunları söyledi: “Samsun Yurt Savunma çatısı altındaki grup şirketlerimiz ve Türk savunma sanayi sektörü olarak heyecan dolu bir seneye adım atıyoruz. 2024 yılının çalışanlarımız, ülkemiz ve halkımız için hayırlı bir sene olmasını temenni ediyorum. Bu yıl da Türkiye’yi yurtdışında gururla temsil ettiğimiz bir yıl olacağına inanıyorum. Umudum ve beklentim, 2024 yılında tüm dünyada barışın hüküm sürmesi. Herkese huzur dolu, mutlu bir yıl diliyorum.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.