Fiyatı hızla artmıştı: Kırmızı et fiyatlarına müdahale!

Et ve Süt Kurumu, son dönemde aşırı artış gösteren kırmızı et fiyatlarına müdahale amacıyla sığır satışı yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 27.12.2023 08:25 GÜNCELLEME 27.12.2023 09:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dönemde hızla yükselen et fiyatlarıyla başa çıkmak adına Et ve Süt Kurumu (ESK) önemli bir adım attı. Kurum, kırmızı et piyasasındaki dengesizliği düzeltme ve düzenleme misyonuyla hareket ederek sığır satışlarına başlayacak.

ESK'TAN KIRMIZI ET FİYATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

ESK'nın yaptığı açıklamaya göre, şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olarak, etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kg canlı ağırlığında kesimlik sığır satışı gerçekleştirilecek. Bu adım, kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren firmalara önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.

Kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatı, Derince-Bandırma Limanı'nda yapılacak ve teslimattan itibaren üç gün içerisinde, ESK personeli gözetiminde kesim işlemleri tamamlanacak.

BAŞVURU SÜRECİ VE DETAYLAR

Başvurular, 27.12.2023 ile 08.01.2024 tarihleri arasında saat 15.00'a kadar Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (Genel Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü 11. Kat A BLOK) yapılabilecek. Başvuruda bulunacak firmaların, belirtilen tarih ve saatlere dikkat etmeleri önemlidir.

Canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dâhil) satış fiyatı 130,00 TL/Canlı Kg + KDV olarak belirlendi. İlk defa başvuruda bulunacak firmaların, satış usul ve esaslarında belirtilen tüm evrakları eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim etmeleri gerekmektedir.

Daha önce ESK'dan canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satın almış olan firmalar ise mevcut evraklarının incelenmesi için dilekçe ile başvuruda bulunabilecekler. Bu adım, süreçte daha önce işlem yapmış firmaların başvuru sürecini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 35
  • Sütçü 4 ay önce Şikayet Et
    Ete,süte müdahale edeceklerine yem fiyatlarına müdahale etsinler.Yem fiyatlarını sabit tutun etinde sütünde pahalındığını istemiyoruz..Birazcık Adalet....
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır aynı muhabbet taşıma su misali bizde bu para varken bize et satacak ülkeler sıraya girer malesef köyler boşaldı üretecek genç kalmadı birde yem fiyatları düşmesi gerek küçük işletmeler desteklenmeli en azından her haneden bir SSK lı olmalı üretim çok önemli
    Cevapla
  • Besici 4 ay önce Şikayet Et
    Ben ce yeme de müdahale etsinler yoksa millet yemeye etde bulamayacak
    Cevapla
  • İthal et yolsuzluk 4 ay önce Şikayet Et
    Büyük ihmal
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Ramazan a 500 olur kilosu herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle