Fırsatçılar iş başında! Asgari ücrete zam gelmeden fiyatları artırdılar

Asgari ücret artış oranı henüz açıklanmadan marketler zamları şimdiden raflardaki ürünlere yansıtmaya başladı. Tereyağından kaşar peynirine, yumurtadan ayrana kadar birçok ürünün fiyatı 2 gün önce değiştirildi.

GİRİŞ 26.12.2023 16:19 GÜNCELLEME 26.12.2023 16:52
Bu Habere 419 Yorum Yapılmış

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret artış oranı daha netleşmeden zincir marketler fiyatları artırmaya başladı. TÜKONFED Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, "Yumurtadan ete, bakliyata, kırtasiye ürünlerine kadar yağmur gibi zamlar gelmeye başladı" dedi.

"FİYATI 240 TL'DEN 300 TL'YE KADAR ÇIKTI"

TÜKONFED olarak yakın zamanda yaptıkları araştırmalarda birçok gıda kaleminde fiyat artışları yapıldığını tespit ettiklerini belirten Güllü, firma sahiplerinin asgari ücret zammını bahane ederek artışlar yaptığını ifade etti. Güllü, "30'lu yumurta 75-90 TL bandındayken 140 liraya kadar, peynir fiyatları 240-300 TL'ye kadar yükseldi" dedi. Sadece yumurta ve peynir de değil, tüm gıda ürünlerinde fahiş artışlar yapıldığına işaret eden Güllü, "Fiyatlarla sürekli oynanıyor ve fiyatlar aralıksız bir şekilde artırılıyor" diye konuştu.

"TEDARİKÇİYE KADAR KONTROL EDİLMELİ"

Vatandaşlar tarafından şikayetlerin son günlerde arttığına dikkat çeken Güllü, kamu otoritesinin her zincir marketteki fiyat listelerini kontrol edebilmesini beklemenin doğru olmayacağını, vatandaşlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. "Tüketiciler, ALO 175 tüketici hattından şikayetlerini Ticaret Bakanlığı'na bildirmeli" diyen Güllü, haksız fiyat uygulamalarına karşı mutlaka şikayette bulunulması gerektiğinin altını çizdi. Her gün değişen fiyatlarla karşılaştıklarını belirten Güllü, "Bir an öne bu sorun çözülmeli" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 419
  • Pandora 4 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücrete zam demek maliyetlerin artması demek. Fabrika işçileri zam aldı. Kimse firsatcilik yapmiyor maliyetlerin yansıması . 2024 de daha çok fiyatlar artacak.
    Cevapla
  • Reis Sevdalısı 4 ay önce Şikayet Et
    Fırsatçılar. İstediğiniz kadar uğraşın, Reis'i yıkamayacaksınız.
    Cevapla
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Ülke hırsız kaynıyor, Hırsız Vergi Dairesinde oturanlara sesleniyorum, adam ticaret yapıyor şahsi hesaptan yolla, adam mal satıyor şahsi hesaptan yolla, ya Allah aşkına şu bankadaki şahsi hesapları bir inceleyin.. özellikle vergi levhası olanların
    Cevapla
  • Cahit 4 ay önce Şikayet Et
    Bu elkede ticaret yapan esnafların çoğu duzenbaz halki soyup soğana çevirmek için firsat kollayip bazende fırsat bekliyecek zamanı bile beklemiyorlar bütün esnaflar özellikle gida sektörü servetlerine Servet katıyorlar ssk işçi kira bilmem ne geçiniz bunları
    Cevapla
  • Levent 4 ay önce Şikayet Et
    "Cuma'dayım. Hemen döneceğim"
    Cevapla
  • Kader 4 ay önce Şikayet Et
    Hırsızlığın farklı versiyonu. Fırsatçıların dinleri ima n ları para olmuş yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle