Konut fiyatlarında düşüş sürecek mi? Uzmanlar açıkladı

Yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda konut fiyatları son dönemlerde düşüşe geçti. Konu hakkında konuşan uzmanlar düşüş trendinin 2024'te de bu seyirde gideceğini bildirdi.

Konut fiyatlarında düşüş sürecek mi? Uzmanlar açıkladı
Konut fiyatlarında düşüş sürecek mi? Uzmanlar açıkladı
GİRİŞ 26.12.2023 10:50 GÜNCELLEME 26.12.2023 15:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Konut fiyatlarında köpük söndü. Fiyatlar normale dönmeye başladı. Alıcılar piyasayı hareketlendirdi. Konutta fiyatların düşmesi ve yeni kampanyalarla birlikte piyasa yeniden canlanmaya başladı. Peki yeni yılla birlikte fiyatlardaki düşüş devam edecek mi?

"2024'ÜN İLK 6 AYI BU SEYİRDE GİDER VE DÜŞÜŞ DEVAM EDER"

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut fiyatlarının yeni yılın ilk yarısında da bu seyirde ve hatta 1-2 puan düşeceğini öngördüklerini söyledi. Akçam, kiralarda da son 1 aydır düşüşün hakim olduğunu belirterek, "2024'te de bu seyirde gider. Mayıs haziran gibi öğrenciler gittikten sonra yine stabil gider. Eylül ekim gibi tayin döneminde okulların açılmasıyla hareket olacağı kanaatindeyiz" dedi.

GÖZLER YENİ KREDİ PAKETİNDE

Akçam vatandaşların bir kısmının bu kredi paketini beklediğini vurgulayarak, "1,20 180 ay ilk konutunu alan vatandaşa bir kredi açacaklarını beyan ettiler. Bu da yakın zamanda hayata geçirilecek" diye konuştu. Yeni çalışma ile uygun kredilerin devreye alınması bekleniyor. Bu durum piyasayı daha da canlandıracağı öngörülüyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Uzmanlar böyle diyorlar hangi uzmanlar demirinin fiyatı ne olacak betonun fiyatı ne olacak işçilik maliyeti ne olacak bunlar yükseliyor daire mi düşecek
    Cevapla
  • Emekli Memur 4 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu demir çimento fiyatlarımı ucuzladı.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Daire fiyatları düşmez her sene kasım aralık ayları durgunluk olur ocaktan sonra fiyatlar yukarı doğru çıkar subattan sonrada satışlar başlar
    Cevapla
  • Zafer2071 4 ay önce Şikayet Et
    milletin alım gücü zayıfladı, beş on milyona şişirdikleri daireler ellerinde kalacak fırsatçıların
    Cevapla
  • Murat Kahraman 4 ay önce Şikayet Et
    inşaat maliyeti sürekli artarken konutun fıyatı niye düşsün?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle