Putin onayladı: Rosbank, Fransız şirketin varlıklarını alıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in onayı ile Rosbank, Fransız finans şirketi SocGen'in varlıklarını satın alacak.

Putin onayladı: Rosbank, Fransız şirketin varlıklarını alıyor
Putin onayladı: Rosbank, Fransız şirketin varlıklarını alıyor
GİRİŞ 25.12.2023 20:49 GÜNCELLEME 25.12.2023 20:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rosbank'ın Fransız finans şirketi Societe Generale'in elinde bulunan Rus şirketlerinin hisselerini satın almasını onayladığı belirtildi.

Rus TASS ajansının haberine göre, Rosbank, aralarında Rosseti, RusHydro, Inter RAO, Gazprom, Gazprom Neft, Lukoil, Surgutneftegaz, Rosneft, Tatneft, Transneft ve Unipro'nun da bulunduğu çok sayıda enerji şirketinin hisselerini satın alacak.



Şirketler arasında ayrıca VTB Bank, telekomünikasyon şirketi Rostelecom, hava yolu şirketi Aeroflot, elmas madenciliği şirketi Alrosa ve çelik ve madencilik şirketi Severstal ile altın üreticisi Polyus da yer alıyor.

Societe Generale, 2022'de Rusya'da bankacılık ve sigortacılık sektöründeki faaliyetlerini durdurmuş ve bu alanlardaki faaliyetlerin Interros Capital'e devri konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

KAYNAK: NTV
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Tamam satın alın parasını vermeyin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Rusya ... AB dize getirdin !
    Cevapla
  • Kurdi 4 ay önce Şikayet Et
    Avrupa rusyanın avrupadaki varlıklarına el koydu.rusyada hiç avrupa varlıkları yokmu
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Ey güzel Türkiyem, etrafımızdaki olup bitenlerden ders çıkarıp aynısını yapmalı. Yüzde Milli Yerli Manevi olmak zorundayız. Bir kuruş paramız yurt dışına gitmemeli. Bu işe önce içeriden başlayın. Sadece tüsiad ve merkez bankasını dizginlerseniz ipin ucunu alırsınız. Faizi bir günde bir karar ile sıfıra indirin. Kim şok olursa olsun umurumda değil.
    Cevapla