Fındığın fiyatı 100 TL'de sabitlendi!

Fındık fiyatlarında 120 TL'ye kadar artış beklentileri gerçekleşmedi. Fiyatların yeni yıla günler kala 100 TL'ye sabitlenmesiyle istikrarını korudu.

GİRİŞ 25.12.2023 15:53 GÜNCELLEME 25.12.2023 16:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sezon başında 110 TL sınırını aşarak üreticiyi memnun eden fındık fiyatı, yılbaşına günler kala 100 TL'ye sabitlendi.

Giresunlu üreticiler tarafından sezon başında fındık fiyatının 110 TL'ye çıkmasının ardından 120 lira seviyelerinde olması yönündeki beklentiler 2023 yılının tamamlanmasına kısa bir süre kala gerçekleşmeyeceği görüldü.

Yeni yıla günler kala fındığın fiyat istikrarını koruduğunu ifade eden Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, "Toprak Mahsulleri Ofisi sezon başında Giresun için 84 TL, levant için 82,50 TL, Sivri fındık içinde 80 TL'den fındık almaya başlamasıyla rekoltenin azlığıyla birlikte serbest piyasada bir ara 110 liranın üzerine çıkan fiyatlar daha sonra 90-94 lira arasında gidip gelmeye başladı. Serbest piyasada kasım ayının son haftalarında yeniden yükselişe geçen fındık fiyatı yılbaşına günler kala 100 TL'lik fiyat istikrarını sürdürüyor" dedi.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 16
  • yılmaz 4 ay önce Şikayet Et
    bu fiyatlar bile yüksek. fındık olsun et olsun halk rahat alabilmeli. et özellikle canlı hayvan olarak ithal edilmeli. etbalık kurumu vardı kuzu eti görüyordu yılda birde olsa artık millet kuzu etine hasret kaldı. marketlere dagıtılan sıgır etide pahalı ve marketler saklıyor bitti diyor sanki çok ucuz gibi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    niye bu kadar çok şey yaşadık devletimizin kurumları varken neden
    Cevapla
  • hıdır diker 4 ay önce Şikayet Et
    bedualarım tutuyor heralde? tüm hırsızlar soysuzlar yalancılar sahtekarlar beter olsunlar. ALLAH öyle bir dert versinki çooookkk uzun yaşasınlar ama her saniyeleri acılar içinde geçsin hiç bir ilaç fayda etmesin.
    Cevapla
  • hıdır diker 4 ay önce Şikayet Et
    bedualarım tutuyor heralde? tüm hırsızlar soysuzlar yalancılar sahtekarlar beter olsunlar. ALLAH öyle bir dert versinki çooookkk uzun yaşasınlar ama her saniyeleri acılar içinde geçsin hiç bir ilaç fayda etmesin.
    Cevapla
  • Emekli Memur 4 ay önce Şikayet Et
    Ekmek yeme yumurta et sebze meyva fındık fıstık portakal elma muz say sayabilirsen yemezsen ölürmüsün mantığı,arabaya binme akaryakıt elektriği kullanma enerji fiyatları düşsün aklına ne gelirse yemeyelim ki fiyatlar düşsün bu mu Hükümetin basiretsizliğini cezasını bizmi çekelim,gerçi bunları yemekte zor oldu artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle