TPAO’nun Siirt’teki sahası için kamulaştırma kararı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Siirt'in Kurtalan ilçesindeki 2 saha ile Diyarbakır'ın Hazro ve Kocaköy ilçelerindeki birer sahasının kamulaştırılmasına karar verildi.

GİRİŞ 25.12.2023 12:31 GÜNCELLEME 25.12.2023 16:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG), Siirt'in Kurtalan ilçesindeki 2 saha ile Diyarbakır'ın Hazro ve Kocaköy ilçelerindeki birer sahasının istimlake müteallik kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, TPAO'nun başvurusunu değerlendiren MAPEG, petrol işlemi için gerekli olan ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde acele el koyma kararı bulunan Siirt'in Kurtalan ilçesindeki 2 ve Diyarbakır'ın Hazro ve Kocaköy ilçelerindeki birer sahanın kamulaştırılmasına karar verdi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Bekir 4 ay önce Şikayet Et
    Sanki yüzde yirmibeşi dinleyen uygulayan var
    Cevapla
  • Hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Herşeye en fazla yüzde 25 zam olsun .Yeter bıktık
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Kira sözleşmesinini devlet önümüze koyuyor, Sonra sözleşmeye devlet uymam der. Bir yıllık kira sözleşmesine uyulmalı. On yıl nereden çıktı.
    Cevapla
  • ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    kiraların enflasyon oranında artırılmasına "fahiş fiyat" dediler. o halde vergiler, elektrik, su, doğalgaz, gıda fiyatlarındaki artışlara neden fahiş fiyat denmedi? olan kira ile geçinen ev sahiplerine oldu.
    Cevapla
  • bekir 4 ay önce Şikayet Et
    kiralar depremden önce asgari ücretin 3/1i kadar ancaydı şimdi asgari ücrete denk oldu hayırdır
    Cevapla