AK Partili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve memur zammı açıklaması

Asgari ücret konusunda vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 24.12.2023 13:50 GÜNCELLEME 24.12.2023 13:50
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in hazırlayıp sunduğu Başkent Kulisi'nde asgari ücret, memur ve memur emeklilerinin zam orana ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"ASGARİ ÜCRET CUMA GÜNÜ AÇIKLANIR"

Asgari ücretin Cuma günü açıklanabileceğini dile getiren Akbaşoğlu, "Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandeminden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve İşveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şuan 500 TL prim desteği veriyoruz" dedi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 50 ZAM

Yılın son enflasyon rakamının 3 Ocak'ta açıklanacağını dile getiren Emin Akbaşoğlu, "Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kulandı.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • İşçi 4 ay önce Şikayet Et
    Devlette çalışan işçilerin gelirlerinden de bahsedin. Uçurumu gösterin. Devlet bürolarında çalışan 4/D'li kamu işçileri; maaşları haricinde aldıkları Tediyeler, normal ikramiyeler, bayram ikramiyeleri, yemek/yol ücretleri, ilave ek ödemeler, sosyal yardımlar, ... vs.lerle ortalama aylık gelirleri 40.000 TL'yi evet 40.000 TL'yi aşacak. Fabrika işçileri neden asgari ücret. !!!
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan doğru söylüyor enflasyona ezdirmeyecek bizi neden deyin bakalım zaten hepimizi çoktan öldürmüşler de ondan velhasıl kelam sürünmeye devam kendilerine gelince merkez Bankası onlara çalışıyor çünkü milletin efendileridir.yalanmı değerli yorumcular
    Cevapla
  • Suad 4 ay önce Şikayet Et
    Emekliye verdiğini ve tutmadığınız sözünüzü yerine getirin zerre kadar güven ve inanırlığınız kalmadı EMEKLİNİN durumunu görmüyormusunuz ❓ yarın hangi yüzle oy ve destek isteyeceksiniz çok merak esiyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz
    Cevapla
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun
    Cevapla
  • Vatandas 4 ay önce Şikayet Et
    Aman ne buyuk haber. 6 aydir milleti oyalayip duruyorlar. Emekli perisan, onu bu hale kim getirdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle