Meclis'te bütçe maratonu bitiyor

TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri tamamlanacak.

Meclis'te bütçe maratonu bitiyor
Meclis'te bütçe maratonu bitiyor
GİRİŞ 24.12.2023 16:17 GÜNCELLEME 24.12.2023 16:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genel Kurulda, 11 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmeleri, yarınki son gün görüşmelerinin ardından sona erecek.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi Genel Kurulda oylanacak.

Bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu, çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Genel Kurul, 26 Aralık Salı günü çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin yarım kalan görüşmelerine devam edecek.

Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIMI

Ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu, Komisyon Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında 26 Aralık Salı günü toplanacak. Komisyon, uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair kanun tekliflerini ve İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini görüşecek.

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin, grup toplantıları yapılacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • RİZE,Lİ 4 ay önce Şikayet Et
    emekliye verilecek ikramiyeyi konuşmayı son güne almanız sizin emekliyi ne denli düşündüğünüzü gösteriyor emekli kıyma alamıyor ağalar mecliste mangal yapıyor maşallah
    Cevapla
  • Kasabalı Adem 4 ay önce Şikayet Et
    torba kanunun içinde 1.dereceye inen tüm memurlara verilecek denen 3600 ek göstergenin de yasalaşmasını bekliyoruz sayın bakanım.
    Cevapla
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    idamı çıkartın,cezaları ağırlaştırın,infaz yasasını değiştirin,süresiz nafaka son bulsun tabi maaş zamları oldukça önemli,çiftçilere daha fazla destek verin
    Cevapla