ABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi! Biden imzaladı...

Rusya’ya yönelik ABD’den yeni bir yaptırım kararı geldi. Biden'ın imzaladağı başkanlık kararnamesiyle Türk banklarının bu yaptırımdan etkilenebileceği konuşuluyor.

GİRİŞ 24.12.2023 06:55 GÜNCELLEME 24.12.2023 09:42
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

VOA Türkçe'nin haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün flaş bir karar imza attı. Biden ABD Maliye Bakanlığı'na Rusya'nın savunma sanayisini güçlendirmesini kolaylaştıran finans kuruluşlarını hedef alma yetkisi veren bir başkanlık kararnamesi imzaladı.

Yaptırım yetkisi, Rusya’nın cephanesinin tükenmesini amaçlıyor. Kararnameyle Rusya yaptırımlarını delen ya da delinmesine dahil olan finans kuruluşlarına yaptırım geliyor.

Bu kararın ayrıca Rusya'dan ithal edilen elmas ve deniz ürünlerine yönelik mevcut kısıtlamaların da sıkılaştırılmasını sağlayacak.

Kararnameyle ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Janet Yellen, finansal kuruluşların bilmeyerek yaptırımları atlatma ve onlardan kaçınmanın kolaylaştırıcıları olmamak için her türlü çabayı göstermelerini beklediklerini söyledi.

Yellen, “Rusya'nın savaş mekanizmasına tedariki kolaylaştıran finans kuruluşlarına karşı kararlı ve etkili önlemler almak için bu yetkinin sağladığı yeni araçları kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

1 OCAK VE 1 MART’TAN İTİBAREN…

G7 ülkelerinin 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere Rus elmas ürünlerine doğrudan yasak getirilmesi kararı bekleniyor.

Karar kapsamında 1 Mart 2024 tarihinden itibaren Rus ürünü değerli taşlara kısıtlamalar getirileceği bildirildi.

TÜRKİYE'DEKİ BANKALAR DA ETKİLENEBİLİR

Öte yandan CNBC televizyonuna açıklamalar yapan ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo kararın, Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerdeki bankalar üzerindeki baskıyı artıracağını da söyledi.

TÜRK ŞİRKETLERE YAPTIRIM GELMİŞTİ

Ukrayna’ya saldıran Rusya’ya ABD yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. ABD, Rusya'ya yönelik yaptırımları deldiği ya da delinmesine yardım ettiği gerekçesiyle Türkiye’deki kişi ve şirketlere art arda yaptırım kararları açıklamıştı.

Geçen hafta Rusya, Türkiye, Çin ve BAE'den 250'yi aşkın kişi ve kuruluş yaptırım listesine alınmıştı. Yaptırımlar, Rusya'nın enerji ihracatı, savunma, bankacılık, madencilik ve metal endüstrilerini hedef almıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 253
  • Kadir cay 4 ay önce Şikayet Et
    imzalamassan.....
    Cevapla
  • 1071 4 ay önce Şikayet Et
    Ey alçak soykırımcı sömürgeci katil hırsız haçlı siyonist abd gavuru, al onu da uygun bir yerine anladın sen onu !..
    Cevapla
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Terörist ABD denen alçak devlet önce terörü desteklemekten ve bize karşı şeytanî tutumunundan vaz geçmelidir. ABD için Mecliste terörü destekleyen devlet olarak ortak gündem maddesi oluşturulması ve ortak karar alınarak tüm dünyaya ilan edilmelidir.
    Cevapla
  • Raa 4 ay önce Şikayet Et
    Abd ilk önce bizim üzerimize oynadığı şeytanlıktan vazgeçsin.
    Cevapla
  • Gel gel 4 ay önce Şikayet Et
    Elinde kalem, şuna buna yaptırım? Sen kimsin? Bir gün hesaplaşmayı bekliyoruz. İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle