Afrika’nın en büyük ülkesinden kripto para kullanımına izin! ‘Kara para’dan geri adım

Afrika’nın en kalabalık ülkesi Nijerya’da 2 yıl önce kara para aklama ve terör nedeniyle kullanımı yasaklanan kripto paralara yeniden izin verildi. Akıllara, Nijerya'da yüksek nüfuzu olan Londra'daki tefeci sermayedarlar geldi.

Afrika’nın en büyük ülkesinden kripto para kullanımına izin! ‘Kara para’dan geri adım
Afrika’nın en büyük ülkesinden kripto para kullanımına izin! ‘Kara para’dan geri adım
GİRİŞ 23.12.2023 22:38 GÜNCELLEME 23.12.2023 22:53

Nijerya Merkez Bankası (CBN), ülkede uygulanan kripto para kullanımı yasağının kaldırıldığını bildirdi.

CBN'nin Mali Politika ve Düzenleme Departmanı Direktörü Haruna Mustafa, yayımladığı genelgede, küresel olarak mevcut eğilimlerin kripto para düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini belirtti.

2021’DEKİ KARARDAN GERİ ADIM

Ülkede uygulanan kripto para kullanımı yasağının kaldırıldığını aktaran Mustafa, "CBN, Nijerya'daki bankacılık faaliyetlerine ilişkin düzenleyici yetkisi altındaki finans kuruluşlarına rehberlik sağlamak üzere yeni bir kılavuz yayımladı" ifadesini kullandı.

Nijerya hükümeti, Şubat 2021'de ülkede kara para aklama ve terör gerekçesiyle kripto para kullanımını yasaklamıştı.

LONDRA TEFECİLERİNİN ROLÜ MÜ VAR?

Yıllar boyunca İngiltere’nin sömügesinde kalan ve günümüzde İngiliz hinterlandındaki ülkeler arasında gösterilen Nijerya’daki bu karar soru işaretleri oluşturdu. Dünyanın en büyük kara para havuzu olarak bilinen Londra sermayesinin Nijerya üzerinden gerçekleştirdiği kirli işlemlerde kripto para kozunu mu kullanacağı merak uyandırdı.

KAYNAK: AA, HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.