Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.

Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek
Prim borcu olan GSS'liler 2024'te sağlık hizmeti alabilecek
GİRİŞ 23.12.2023 15:24 GÜNCELLEME 23.12.2023 17:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Prim borcu olan GSS'liler 2024'te de sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, GSS'li olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine ilişkin düzenleme 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Böylece bu kapsamdaki kişiler, prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın devlet hastaneleri ile devlet üniversitesi hastanelerinden önümüzdeki yıl da yararlanabilecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Ama maalesef hastane de muayene olamıyoruz bu kararname her nedense bi şekilde uygulanmıyor bizzat defalarca yaşadım git vezneye parayı yatır gel muayene olmak istiyorsan ız diyo görevliler ve bilgisayar ekranını gösteriyolar kırmızı oluyo ve ayrıca sgk sağlık bakanlığı sayfasında sgkya herhangi bir borç varsa o borç tan dolayı provovizyon verilememistir yazıyo
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Boş yere borçlanıyoruz böyle olsa ne olacak ilaç alamıyorsun
    Cevapla
  • Misafir2 4 ay önce Şikayet Et
    Bğkuru niye uzatmadınız açıkmı var. Primleri düşürün herkes ödesin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İşi olmayan bir genç bu pirimleri ödüyemez
    Cevapla
  • Halıl 4 ay önce Şikayet Et
    İsteğe bağlı sıgorta ıle Gss prımlerı artıyor..gençler bunu ödüyemez..Asgarı ucrete bağlı olduğu için artmaktadır..buraya bağlanmasın..prımler çok fazla..3-4 bın geçmemesı lazım..özel kanun çıksın...
    Cevapla