Cevdet Yılmaz: Enflasyondaki ivme kaybı net bir şekilde görüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "3. Finansın Geleceği Zirvesi"ne gönderdiği video mesajda enflasyonun düşeceği tarihi, 2024 yılının ikinci yarısı şeklinde belirtti.

Cevdet Yılmaz: Enflasyondaki ivme kaybı net bir şekilde görüldü
Cevdet Yılmaz: Enflasyondaki ivme kaybı net bir şekilde görüldü
GİRİŞ 22.12.2023 10:49 GÜNCELLEME 22.12.2023 11:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen "3. Finansın Geleceği Zirvesi"ne bir video mesaj gönderdi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada enflasyon hedefini ortaya koyarak, finansman maliyetinin düşürülmesinin büyümeye katkı sağlayacağını ve İstanbul’un küresel bir Finans Merkezi yapılacağını dile getirdi.

"Yıllık enflasyonda 2024 yılının ikinci yarısıyla belirgin bir düşüş bekliyoruz"

Yılmaz konuşmasında enflasyonun aylık olarak düşüşe geçtiğini ve 2024'ün ikinci yarısında keskin bir düşüş gerçekleştireceğini şu sözlerle aktardı:

Mayıs ayında yapılan seçimlerde siyasi belirsizlikler ortadan kalktı. Siyasi istikrar ve güven pekişti. Ardından 12. Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program ve bütçe ile politika belirsizlikleri de ordadan kalktı. Öngörülebilirlik sağlandı. Enflasyon hedeflerimize uyumlu bir patikaya girdi. Ağustos ayından itibaren aylık enflasyon güçlü bir ivme ile geriledi. Enflasyondaki ivme kaybı net bir şekilde görüldü. Yıllık enflasyonda 2024 yılının ikinci yarısıyla beraber belirgin bir düşüş bekliyoruz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • cevdet 4 ay önce Şikayet Et
    halkın içine inin biraz kıyma 400 tl neden bahsediyon neden tavan fiyat uygulanmıyor gıdada hal yasası neden çıkmıyor bu kadar serbest piyasa dünyanın neresinde varrrrrrrrr.....
    Cevapla
  • YAZIK 4 ay önce Şikayet Et
    Yapmayın Sayın Bakan, kaç yıldır bir altı ay ötesini gösteriyorsunuz. Bari sessiz kalın lafınızın değeri olsun...
    Cevapla