Türkiye'den iki otomobil devine davet! Fiyatları düşürecek hamle

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Geçtiğimiz ay 250 bin araç üreten markayı, ülkemizde yatırıma davet ettim. Türkiye'yi elektrikli araç üretim üssü haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

GİRİŞ 22.12.2023 17:30 GÜNCELLEME 22.12.2023 17:34
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından, Çin'in Wuhu şehrinde gerçekleştirdiği temaslara ilişkin paylaşım yaptı.

Çin'in, 2012 yılından bu yana en büyük otomotiv ihracatçısı olan Chery'nin üretim tesislerini ziyaret ettiklerini bildiren Kacır, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçtiğimiz ay 250 bin araç üreten markayı, ülkemizde yatırıma davet ettim. Türkiye'yi elektrikli araç üretim üssü haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Otomotiv sanayinin üretim merkezlerinden Anhui Eyaleti yönetimiyle yaptığımız görüşmede de Türkiye'nin yatırımcılara sunduğu fırsatları paylaştık."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin'de elektrik araç üretimi yapan Zeekr tesislerini ve SAIC grubunun merkezini ziyaret etti.

Kacır, X'ten yaptığı paylaşımda, Çin'de gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin bilgi verdi.

Zeekr tesislerini ziyaret ettiklerini bildiren Kacır, "Küresel pazarlara açılma planları yapan marka için Türkiye'mizin sunduğu imkanları konuştuk. Volvo, Lotus gibi markaları da üreten Geely'nin bir iştiraki olan Zeekr, 100 kilometre/saat hıza 2 saniyede çıkabilen, 1000 kilometre menzile sahip elektrikli araçlar üretiyor." ifadesini kullandı.

Kacır, Çin'in Anting şehrinde Türkiye'de de MG marka araçlarıyla tanınan SAIC grubunun merkezini de ziyaret ettiklerini bildirdi.

Görüşmede, Türkiye'nin hızla artan elektrikli araç kullanımını, yeşil dönüşüm politikasını, yatırım ve AR-GE fırsatlarını paylaştığını belirten Kacır, şunları kaydetti:

"Çin'in en büyük otomotiv üreticisi SAIC grubu, geçtiğimiz yıl 5,3 milyon araç üretimi gerçekleştirmiş. 1 milyondan fazla aracı da ihraç etmişler. İhracatlarında kendi markalarının payı yıldan yıla artıyor. Yeni nesil otomobillerin üretiminde Türkiye'mizi merkez ülke yapmak için çalışmaya devam edeceğiz."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 125
  • Hacı 4 ay önce Şikayet Et
    Ben inandırıcı bulmadım. keşke okadar kolay olsa ama kolayı şu vergi ÖTV KDV değil de sadece birini alsalar biraz geriler insanlar ozaman yatırım için almazlar insanlarımız
    Cevapla
  • 34istanbul 4 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan’da vergiler yüzünden fabrikaların kapanıp Bulgaristan Makedonya ve diğer balkan ülkerine kaçan yatırımcılar sebebiyle açık fabrika kalmadı ve haliyle düzgün vergide toplanamıyor ve sonuç olarak Yunanistan eu ülkesi olmasa batacaktı aynı durumu bize yaşattığınız sürece sonumuz Yunanistan’dan beter olacak çünki bizi toparlıcak bir eu ülkesi birliğinde değiliz .. azcık akıl
    Cevapla
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye bürokrasisi çok karışık.. yatırımcı biraz da ondan çekiniyor.. cumbaba nın asıl eğilmesi gereken konu bu..
    Cevapla
  • Reise tüyo 4 ay önce Şikayet Et
    Reis otomotiv sektörünü vergilerle boğuyorsun bu fahiş vergiler sektörün gelişimine en büyük engel böyle bir ortama yatırımcı gelmez,vergilerin ivedi ab ortalamasına gelmesi şart.
    Cevapla
  • Iktısatçı 4 ay önce Şikayet Et
    Bu vergi yüküyle,bu siyasal yönetimle kimse gelip bu ülkede bir çivi çakmaz, elimizdekiler kaçmanın yollarını arıyor
    Cevapla
  • Ahmet Altıntaş 4 ay önce Şikayet Et
    Zaten bu vergileri gelmesinler, yatırım yapmasınlar , ülke batsın diye koyuyor. Kendi si ifade etti ben BOP eş başkanıyım dedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle