Kapatılan petrol kuyuları açılıyor: Adana'da petrol heyecanı

Türkiye 'Burada petrol yok' denilerek kapatılan kuyuları bir bir geri açıyor.

GİRİŞ 21.12.2023 07:59 GÜNCELLEME 21.12.2023 10:48
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Adana'da "petrol yok" denilerek üzeri kapatılan kuyular yeniden açılıyor. Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan onu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Esat Arslan, Adana'nın Ceyhan ilçesi Soysalı Mahallesinde 9 ayrı kuyudan aktif bir şekilde petrol çıkarıldığını ve bunların rafine edildiğini aktararak, "9 tane kuyunun açılmış olması, günde 2 bin varile yükselmiş olması gerçekten gurur veriyor. Şırnak'taki ile beraber Türkiye'de 100 bin varile çıkmış olmak gerçekten önemsenecek bir durum. Türkiye'nin yüzde 12 petrol ihtiyacını karşılayabilir bir seviyeye gelmemiz hakikatten üzerinde durulması gereken çok önemli olgulardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Gabar’da yeni müjde umudu: Kapanlı-1’de çalışmalar başladıGabar’da yeni müjde umudu: Kapanlı-1’de çalışmalar başladı

Geleceğin petrolü haritalandırılacak: Türkiye de dahil edilmeliGeleceğin petrolü haritalandırılacak: Türkiye de dahil edilmeli

Eyüp Taşman ve Mehlika Taşman isimlerini özelikle belirten Arslan, "Türkiye'nin ilk jeologlarındandır. Ceyhan ve Seyhan nehirlerini birebir Nijerya ile karşılaştırıyor. Adana Havzasını, birincisi içerisinde bulunduğumuz Seyhan-Ceyhan nehirleri, ikincisi İskenderun, üçüncüsü de Hatay'da tarihin ilk evresinden be ri yanan kayalar diye ifade ettiğimiz bölgelerin içinde bulunduğu yöre olmak üzere 3 ayrı bölgeye ayırıyor.

Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan'ın ifadeleri şu şekilde;

"İki olgu çok önemli. 1954 tarihinde petrol kanununun çıkmış olması. Bu baya ciddi bir şekilde önümüzü açan bir olgu olmuştur." Bu olay gittikçe gelişecektir. Petrole gitmemiz lazım. Buluyoruz işte. Şırnak'taki durumu herkes biliyor. Burası da neden Şırnak olmasın?

 

KAYNAK: AHABER
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 136
  • UYANUK 4 ay önce Şikayet Et
    Ben daha önce Siirt te çalişmiştim, buradaki valilik önündeki Atatürk büstünün altında kapatılmış kör tıpa takılmış, petrol kuyusu varmış, burada petrol yok diye sakın arastirmasinlar diye zamanındaki hükümetler, üstünü kapatip örtbas etmek için Atatürk büstü koymuşlar, yasak olsun kaldırıp görmesinler diye, bunu da eski ve yaşlı oranın yerlisi bir amca anlatmıştı. ABD kiler yapmış.
    Cevapla
  • Nuri Ozkan 4 ay önce Şikayet Et
    Her seçim dönemi başlıyor surda gaz burdayım petrol kuyuları bulundu diye yaygara başlıyor şimdide adanada petrol kuyuları açılıyor yaygarası ben bildim bileli adanada bi petrol kuyusu vardı oda günlük 3 üç tanker bi petrol çıkardı inşallah petrol kuyuları açılacak diyorlar inşallah sözde kalmaz
    Cevapla
  • E.turan 4 ay önce Şikayet Et
    Seçim leri daha cok yapalim ozaman ..bak karadenizde gaz cikti kullaniyoruz gabarda petrol cjkti kullaniyoruz...hangi krgute calisiyon
    Cevapla
  • Kızıl elma 4 ay önce Şikayet Et
    Kuyuyu kapatanlar neden yargılanmıyor
    Cevapla
  • Veli 4 ay önce Şikayet Et
    Kapatılan her kuyu açılmalı oyun içinde oyun heryerde petrol olma ihtimali kuvvetli..
    Cevapla
  • Veli 4 ay önce Şikayet Et
    Sanirim seçim yaklaştı yoksa asparagas haberler yayınlanmazdı
    Cevapla
  • Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Saniyormusun secim zamani geldi dogru ama hep asparagasmi bunlar gabar da petrol karadenizde gazda cikmiyor demi togg unda fabrikasi italya da zaten. Allah insanin gonul gozunu kapattimi boyle oluyor sanirim. Catlayin hasetinizden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle