Sinop'ta kış armudunun kilosu 50 liradan satılıyor

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi armut, Sinop'ta kilosu 50 liradan satışa sunuluyor.

Sinop'ta kış armudunun kilosu 50 liradan satılıyor
Sinop'ta kış armudunun kilosu 50 liradan satılıyor
GİRİŞ 20.12.2023 21:33 GÜNCELLEME 20.12.2023 21:33
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sinop genelinde ‘kış armudu’ olarak bilinen, mayhoş tadı ve ince kabuğuyla sevilen bu armuda Sinoplu vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Meyve satıcısı Cemalettin Ergül, "Bu armudu Erfelek Balı köyünden alıp satıyorum. Tadı müşteriler tarafından çok beğeniliyor. Sadece yemek için alanların yanında, bu armudun turşusunu ve pekmezini yapanlar da var. İlk 35 liradan aldık, 40 liraya sattık; yakın zamanda 45 liraya aldığımız için şimdi 50 liraya satıyoruz. Fiyat, kalitesine göre çok normal. Bu yüzden müşterilerin rağbeti değişmedi" dedi.

Sinop'ta yetişen kış armudu müşteriler tarafından yoğun ilgi görürken, armut almaya gelen müşteriler kış armudunu severek yediklerini söyledi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • festakim 4 ay önce Şikayet Et
    Alma o zaman yeme o armudu gebermeyeceksin onu o fiyata satan döksün havasını alsın görür gününü herşeyde böyle almayı durdurun herşeyi almayın ihtiyacın yoksa elindekini kullan yeni alma yada az al
    Cevapla
  • Rebelboy1903 4 ay önce Şikayet Et
    Yahu bunlar beş para etmezdi bir aralar :) Maddenin Değeri Artarsa, İnsanın Değeri Düşer Denklemi İçerisindeyiz Anlaşılan
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yalaann
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    adamin dukkani yok cami onune acmis tezgahi 50 lira nedir enflasyon nasil dusecek
    Cevapla
  • Tek 4 ay önce Şikayet Et
    Çok ucuzmus çok şey avrupa bizde kadar pahalı değil
    Cevapla
  • Garibana ciftci 4 ay önce Şikayet Et
    Git avrupa da yaşa ne işin var burada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle