Birleşik Krallık'ta konut fiyatları geriledi

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları ekimde yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları geriledi
Birleşik Krallık'ta konut fiyatları geriledi
GİRİŞ 20.12.2023 16:21 GÜNCELLEME 20.12.2023 17:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) açıkladığı öncü verilerine göre, konut fiyatlarındaki düşüş yüzde 0,6 olarak revize edilirken, fiyatların ekimde ise yüzde 1,2 gerilediği tahmin edildi.

Bu düşüşle Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatı ekimde 288 bin sterlin olarak hesaplanırken, bu rakam 12 ay önceki seviyenin 3 bin sterlin altında gerçekleşti.

İngiltere'de ve Galler'de ortalama konut fiyatı ekimde yıllık bazda yüzde 1,4 ve yüzde 3 azaldı, İskoçya'da ise yüzde 0,2 yükseldi. Ekim ayına ilişkin verilerin henüz açıklanmadığı Kuzey İrlanda konut fiyatları temmuz-eylül dönemini kapsayan üç ayda yüzde 2,1 arttı.

Londra, yüzde 3,6 ile konut fiyatlarında en büyük düşüşün görüldüğü bölge oldu.

Birleşik Krallık'ta konut kirası ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 artış gösterdi.

ONS Konut Piyasası Endeksi Yöneticisi Aimee North, verilere ilişkin değerlendirmesinde, ortalama konut fiyatlarındaki düşüşün Birleşik Krallık genelinde görüldüğünü belirterek, Londra'da en hızlı gerilemenin kaydedildiğini ifade etti.

Konut fiyatları düşerken kiraların yükseldiğini belirten North, kiralarda kasımda yıllık bazda yeni bir rekor artış görüldüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Osmann 4 ay önce Şikayet Et
    Bırakın ya marketler vızır vızır etiket değiştiriyor onları durdurun artık
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Kesilen cezalar vatandaşın cebine değil cüzdanına giriyor cokmu zor ambalajlı ürünlere tavsiye edilen satış fiyatı etiketi yazmak
    Cevapla
  • Gariban 4 ay önce Şikayet Et
    Bakan bey ceza kestim sonuç degiştimi hayır fiyatlar gene yukarı gidiyor bu ülkede fiyat istikrar sağlamak istiyorsanız 2 yıllık serbest ekonomiyi donduracan artık başka çare yok herkez kafasına göre eteket değiştiriyor
    Cevapla
  • Mahmut 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan onlarda takır takır fiyatlarla istediği gibi oynuyorlar, sahte tarihlerle etiketleri değiştiriyorlar ,bunların otomatik bir programla denetlenmesi lazım (benzin istasyonlarındaki gibi ) yoksa çok ceza yazarsınız, çokkk zamla tekrar fazlasıyla vatandaşdan çıkarmalarına sebep olursunuz.
    Cevapla
  • deli dumrul 4 ay önce Şikayet Et
    ya nasıl yok kardeşim 2 ay önce 145 e yağ aldım 5lt şuan 190 tl nasıl yok yaa? git bak şok alım satım faturalarına. kasa da fiyat gör değil alım faturalarına bak bakan efendi. Reisi siz batırdınız be. denetim yap denetiiiiiiiiiiiiiim. desene kimse asgari ücret öcesi zam yapamaz diye. mazot benzin aynı yerde niye bu zamlar peki herşey arttı yumurta 75 den 125 e çıktı neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle