Fed kriz çıkardı: El-Erian'dan sert sözler

Fed üyelerinin faiz indirimi beklentilerini yumuşatma gayretine rağmen piyasalar halen 2024 için altı faiz indirimini fiyatlıyor.

GİRİŞ 20.12.2023 08:31 GÜNCELLEME 20.12.2023 09:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Queens’ College Başkanı ve Bloomberg Opinion yazarı Mohamed El-Erian’a göre piyasalarla Fed arasındaki bu mesafe büyük bir iletişim problemini ima ediyor.

"GERÇEKTEN PROBLEM VAR"

Bloomberg TV’ye konuşan El-Erian “Fed iletişiminin amacı iki şeyi gerçekleştirmektir. Birincisi şeffaf olmak, ikincisi ise sözlü yönlendirmenin gücünü artırmak. Bunun yerine Fed iletişimi kafa karışıklığı yaratıyor. Burada gerçek bir problem var” açıklamasını yaptı.

FAİZ İNDİRİMİ FİYATLAMAYA DEVAM EDİYOR

Fed’in 2024 için üç faiz indirimi öngörmesinin ardından ABD tahvil getirilerinde sert düşüş yaşanmıştı. Ardından bir dizi Fed üyesinin faiz indirimi için acele edilmemesi gerektiğini belirtmesine rağmen piyasa büyük Fed dönüşünü fiyatlamaya devam etti.

El-Erian bu durumu “Piyasalar Fed’i sindiriyor, çünkü Fed sindirilmek istiyor” sözleriyle yorumladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Lolo 4 ay önce Şikayet Et
    Tabiki yalan piyasa faizi ikinci çeyrek te ve iki kere bekliyor bu yıl emperyalizim uşağı yani sen buna çanak tutanlardan birisin amerikayı batağa geri bıraktığı ülkeler sürükleyecek ve bir gün Meksika'dan beter bir hale gelecek
    Cevapla
  • lazalim 4 ay önce Şikayet Et
    İnşallah yok olup gidersiniz zalim emperyalistler. Kağıtların üzerine rakam yazıp basıyorsunuz, insanların varına yoğuna çöküyorsunuz.
    Cevapla
  • Zekai Yavaş 4 ay önce Şikayet Et
    Otomotivden ağır sanayiye, teknolojiden hizmet sektörüne trilyonlarca dolar değerinde üretim yapan ekonomiyle ilgili yaptığı yoruma bak. Kağıtların üzerine rakam yazıp basıyorlarmış. Bu kadar basit yani. Elindeki telefonu kim üretti? Onu bu ülkeye getiren gemiyi, uçağı kim yaptı? Madem o kadar basit, sen niye kağıt üzerine rakam yazıp dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olamıyorsun?
    Cevapla