Merkez Bankası yılın son faiz kararını verecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu yılın son faiz kararını Perşembe günü açıklayacak.

GİRİŞ 19.12.2023 11:24 GÜNCELLEME 19.12.2023 11:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası bu yılki faiz kararının sonuncusunu Perşembe günü ilan edecek. Para Politikası Kurulu TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında Perşembe günü toplanacak ve faiz kararı saat 14:00'da kamuoyuna ilan edilecek.

Merkez Bankası mevcutta yüzde 40 oranında politika faizi uyguluyor. Uzmanlar parasal sıkılaşmanın bir miktar daha devam edebileceği görüşünde.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • murat 4 ay önce Şikayet Et
    yapacağı belli 500 daha arttırıp 45 le yılı kapatacak göreve geldikleri gün amerikan kaynakları açıkladı bunları anlayana yoksa ne diye gerek olmadığı halde bu kadar çok arttırdılar şimiye kadar en fazla 250 250 arttırsa aynı şey olacaktı
    Cevapla
  • Doktor 4 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon nedir kardeş ? Paranın veya emtianın değerini reel olarak sabit tutacak bir sistem önerebildi mi müslüman iktisatçılarımız ? Sakın bana kar payı deme çünkü o sistem doğru işlemiyor. Senden aldığı mevduatı yan şubede klasik bankaya yatırıp sana kar payı adı altında aslında faiz ödüyor. Çözüm halen yok malesef.
    Cevapla
  • HAKPEREST 4 ay önce Şikayet Et
    Ribanın her çeşidi haramdır, günahtır. Faizden ve faiz müesseselerinden müslümana hiçbir hayır gelmez. Faizin kökünü kurutacak en mühim bir vesile ise, zekâtın hakkıyla itasıdır. Cenab-ı Hak, faizden bütün kuvvetiyle kaçacak ve zekatını da hakkıyla verecek Kurani bir şuuru kalplerimize yerleştirsin inşallah. Rabbimiz memleketimizi de, bu faiz belasından tez zamanda halas eylesin inşallah. Amin.
    Cevapla