Süper Kupa finali öncesi bilet fiyatları 5'e katlandı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçına gösterilen yoğun ilgi İstanbul merkezli uçak bilet fiyatlarını 5'e katladı. 6-10 bin TL civarında satılan uçak biletleri maç öncesi 30 bin lirayı buldu.

GİRİŞ 19.12.2023 11:20 GÜNCELLEME 19.12.2023 15:11
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023 Cuma günü TSİ 20.45'te Riyad Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak olan 2023 Süper Kupa müsabakasına ilgi oldukça yoğun.

Maç haftası öncesi 6 ile 10 bin TL arasında satılan İstanbul- Medine uçak bileti 30 bin TL'yi buldu.

Yine 7-8 bin TL'den satılan İstanbul-Riyad uçak bileti bazı havayolu şirketlerinde 30 bin TL'yi aştı.

Daha geçen hafta 7 bin liradan satılan Cidde uçak bileti ise 30 bin TL'ye yaklaştı.

Uçak firmalarının resmi sitesinden derlenen bilgiye göre, aynı havayolu şirketinin maç haftası bilet fiyatı ile kupa maçı sonrası, yeni yılın ilk günlerindeki bilet fiyatları arasında adeta uçurum oluştu.

AKTARMALI UÇUŞLAR DAHA UCUZ

Sektör temsilcileri, havacılıkta arz- talep denklemine dikkat çekerken bir acenta yetkilisi, "Kupa maçını fırsat bilen futbolseverler umre yapmayı da planlarına dahil edince fiyatlar zirve yaptı. Uçaklar doldukça fiyatlar yükseldi." dedi.

Sektör temsilcisi şöyle devam etti:

"Maç sonrası hafta ise bilet fiyatları normale dönüyor. Fiyatlar zirve yapınca bazı futbolseverler daha ucuz olan aktarmalı uçuşları tercih ediyor. Direkt uçuş yerine saatler süren aktarmalı uçuş tercih edenler 10-12 bin liraya bilet bulabiliyor. Ama Medine, Cidde ya da Riyad'a direkt uçmak isteyenler maç arifesinde 30 bin lirayı bulan filetlerle karşı karşıya kaldı."

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Uçak firmalarıda nasıl olsa fanatikler gider hesabı bilet giyatlarını katlamışlar.
    Cevapla
  • Müslüm GS 4 ay önce Şikayet Et
    Maç için Arabistan'a giden eş dost ve akrabalarıma sesleniyorum Hacca gidecek fırsatım yok yada param yok hacca gidemiyorum diyenleri ekran başında takip edeceğim bakalım kimler varmış
    Cevapla
  • Malatyali 4 ay önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaşların bazıları fırsat demiş ya bir maç keşke ALLAH YOLUNDA BIRGUN BU UCAK BILETLERINE BAKILSAYDI ALLAH ISLAH ETSIN
    Cevapla
  • Cemal Serbest 4 ay önce Şikayet Et
    2 Derbi Maç çok iyi Aslında Her Sezon fenerle En Az 4 Maç Yapılmalı.TÜRKİYENİN Gerçek Derbi Maçları GALATASARAY-fener DERBİSİDİR.
    Cevapla
  • Hakan Cimşit 4 ay önce Şikayet Et
    Aynen Türkiye de derbi denilince akla FENERBAHÇE - gs DERBİSİDİR
    Cevapla
  • Yadigar 4 ay önce Şikayet Et
    Firsatci bir millet oldugumuzu buradan anlamak mümkün.Her konuda böyleyiz malesef,Ekonomimizde bu yüzden bozuk Cani isteyen istedigi zaman zam yapiyor kanun yok kural yok erzurumda aldigin bir sise su bir lira ayni su istanbulda on lira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle