Ticaret Bakanlığından fiyat listesi kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Ticaret Bakanlığı'ndan "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 19.12.2023 01:21 GÜNCELLEME 19.12.2023 09:41
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Yeni yönetmeliğe göre, işletmeler hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmakla yükümlü olacak. Lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti veren iş yerleri fiyat listelerini giriş kapısı ve masa üstlerine koyacak.

Uygulama, 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

Yönetmeliğin 8'inci maddesinin birinci fıkrasının eski ve yeni hali şu şekilde:

LOKANTA, RESTORAN, KAFE VE PASTANELERDE YENİ DÖNEM

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

FİYAT LİSTESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 175
  • Ama Sizde Yok 4 ay önce Şikayet Et
    Böyle şeyleri uygulayabilmek için sıkı byüzük lazım...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    güzellik merkezleri kapatılsın, israf, kadınlar bu güzellik merkezlerine kanmasınlar
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 4 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten güzel bir uygulamaolur,çünkü bir çayı bile 5 tl sayan ,bir ayranı yirmi ,25 sayan ekmek arasını uçuk bir fiyat biçen,yan dükkan daha uygun olan yerler var.Bağcılar devlet hastahanesinin karşındaki biri üç kağıtçı,diğeri değil,çünkü fiyat belli değil
    Cevapla
  • AhmeT 4 ay önce Şikayet Et
    Sarraflar, bayan kuaförleri, erkek kuaforleri basit üsül vergi sistemi gösteriyorlar Devlet'e.Tomarla para kazanıyorlar vergi ise basit üsül vergi sistemi yani 0 TL
    Cevapla
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Valla ben yazacaktım ağzına sağlık kardeşim evet neden sıfır kdv
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle