"Yerinde Dönüşüm" projesine başvuru sayısı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" projesine 210 bin konut, 40 bin iş yeri olmak üzere toplam 250 bin 170 başvuru alındığını açıkladı.

GİRİŞ 18.12.2023 19:23 GÜNCELLEME 19.12.2023 11:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakan Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada "Yerinde Dönüşüm" projesine başvuruların her geçen gün arttığını belirtti.

Vatandaşların ilgisinin "Yerinde Dönüşüm"ün yerinde ve doğru bir proje olduğunu gösterdiğini ifade eden Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla 'Yerinde Dönüşüm' projemize 210 bin konut, 40 bin iş yeri olmak üzere toplam 250 bin 170 başvuru aldık. Vatandaşlarımızın bu teveccühü, projemizin ne kadar doğru ve yerinde bir proje olduğunun net bir göstergesidir. Bu kapsamda ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen, bizlere ve projemize güvenini gösteren, her daim omuz omuza olduğumuz herkese teşekkür ediyorum."

"Bakanlık denetiminde ve TOKİ güvencesinde"

"Yerinde Dönüşüm" projesinde 4 kırmızı çizgiyi tavizsiz uyguladıklarını vurgulayan Özhaseki, "Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın olduğu yerlerde, dere yatakları ve zeminin uygun olmadığı bölgelerde yapılaşmaya asla müsaade etmiyoruz. Mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösteriyoruz." bilgisini paylaştı.

"Yerinde Dönüşüm" projesiyle inşaatına başlanılan yapıların her aşamasının Bakanlığın denetimi ve TOKİ güvencesinde olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Zemin etütleri yapılmış yerlerde, ruhsattan meskene kadar her safhası 'Bakanlığımızın Denetiminde ve TOKİ Güvencesi'nde olan 'Yerinde Dönüşüm' ile sağlam, güvenli ve hızlı dönüşümü el birliğiyle gerçekleştiriyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Reis 4 ay önce Şikayet Et
    En saçma dönüşüm şekli yerinde dönüşüm eski binayı yik yenisini yap. Ne otopark var ne çevre estetiği var sokak sokak mahalle mahalle kentsel yapılmalı .
    Cevapla
  • Buğra Demirci 4 ay önce Şikayet Et
    Yerinde dönüşüm projesinde vatandaşı zorlayacak çok fazla gereklilik var vatandaşın arazisi kendinin değil ama kendi yaşıyor bazı yerlerde 100 ü aşkın mirasçı var dıdığının dıdığısı insanlar e devletten salt çoğunluğu sağlayamıyor diğer mirasçılar başvuru yapmaktan korkuyoşar ben orda yaşamıyorum yapmam diyolar ve her yerde bu durum böyle lütfen yetkililer bu sistemi değiştirin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    iyi günler ben Kayseri'de yaziyorum Sivas sarkişlada kaynanamlarin evleri 100 yılık belki daha fazla köy evi kurtuluş savaşından öncede varmiş hala icinde yaşıyorlar lürfen bizede yardım edin cuhur başkanim lütfen tuvaleti dışarıda banyo yok kayın peder kayın validen 85 yaşlarindalar evlerini yapamıyoruz onları dişari cikartamiyoruz evimiz diyorlar ama çokta madurlar bize yardım edin
    Cevapla
  • EYT ABO Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Yarısı bizden ne oldu bakanım ev yıkılmak üzere neden hala gelen yok
    Cevapla
  • aziz y 4 ay önce Şikayet Et
    tek bina değil en az 6-8 bina aynı anda dönüşmeli..ada bazında yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle