Türkiye, tarım üretiminde ilk 4'te

Dünyada tarım milliyetçiliği ön plana çıkarken tarım üretiminde Türkiye, ön sıralarda olmasının yarı sıra ürün çeşitli ile de fark yaratıyor.

Türkiye, tarım üretiminde ilk 4'te
Türkiye, tarım üretiminde ilk 4'te
GİRİŞ 17.12.2023 11:18 GÜNCELLEME 17.12.2023 17:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye, fındık, kiraz, incir, kayısı ve ayva üretiminde dünyada birinci; elma, Antep fıstığı, karpuz, kavun, salatalık, keçiboynuzu üretiminde dünyada ikinci; mandalina, çilek, armut, vişne üretiminde dünyada üçüncü sırada.

Türkiye, fındık, kuru kayısı, kuru incir ve nohut ihracatında dünyada lider konumda.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin sebze, meyve başta olmak üzere çok sayıda tarım ürününde dünyada ilk sıralarda yer almasının yanı sıra ürün çeşitliliğiyle de öne çıktığını belirtti.

Bayraktar, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda, üretmenin, Türkiye'de üretileni tüketmenin, ürettiğini tüm dünyaya tanıtmanın öneminin yerli malı haftasında daha fazla vurgulandığını ifade etti.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 6
  • İzmir 4 ay önce Şikayet Et
    Uyumsuz bir üretim var. Ürün çeşitliliğini yaymanız lazım. Bi yerde çok yetişince fiyat dengesizleşiyor. Devlet kontrolünde olması lazım.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Fark yaratıyor değil fark yapıyor. Dilinize dikkat edin Yaratmak Allaha mahsustur. Yan mecaz anlamı yoktur.Bu gibi cümlelerin sonuna ne yazılacağı bellidir.Yaratmayı insana eşya ya ve ya her hangi bir şeye uyarlamak ya fitnedir yada bilgi eksikliği.
    Cevapla
  • öneri 4 ay önce Şikayet Et
    şuna bak araziler bölük pörçük. her köyde bir kooperatif kurulup bir ürün yetiştirilmeli. Toprağa uygun verimi yüksek bir ürünle köylüler hem kira geliri elde eder hem alıcı bağlantısı üretimden önce yapılır.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Peki neden gıda oahalı
    Cevapla
  • Burhan 4 ay önce Şikayet Et
    Çünkü çoğunu ihraç ediyoruz.
    Cevapla
  • BİRİ 4 ay önce Şikayet Et
    hatay da mandalinalar ı alan olmadı , BİRÇOK BAHÇEDE MANDALİNALAR DALINDA KALDI NEDEN ALICI ÇIKMADI HİÇ SORAN YOK BİRŞEYLER DÖNDÜĞÜ ORTADA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle