Bazı tartıların ilk muayene ücretleri yüzde 35 artırıldı!

Bazı tartıların tamir ayar ve ilk muayenelerinde ödenecek ücretlerin oranları güncellendi. Kullanıcı tarafından ödenen muayene ücreti yüzde 40'tan yüzde 75'e çıkarıldı.

Bazı tartıların ilk muayene ücretleri yüzde 35 artırıldı!
Bazı tartıların ilk muayene ücretleri yüzde 35 artırıldı!
GİRİŞ 16.12.2023 12:50 GÜNCELLEME 16.12.2023 12:50

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, maksimum kapasitesi 2 bin kilogram üstü otomatik olmayan tartı aletlerinin tamir ayar ve ilk muayene işlemlerinin aynı anda gerçekleştirilmesi durumunda ödenecek ücretin oranını güncelledi.

Bakanlık tarafından hazırlanan "Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikle maksimum kapasitesi 2 bin kilogram üstü otomatik olmayan tartı aletlerinin ve aks kantarlarının tamir ve ayar işleminden sonra yapılacak ilk muayenelerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, tamir ayar ve muayene işlemlerinin geçici damga yapılmaksızın aynı anda gerçekleştirilmesi durumunda, kullanıcı tarafından ödenen muayene ücreti yüzde 40'tan yüzde 75'e çıkarıldı. Yönetmelik 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

KAYNAK: EKONOMİM
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.