Türkiye'nin operasyonunu 'dünyada bir ilk' sözleriyle duyurdular

Çin, Türk savunma sanayisini takibe devam ediyor. Son olarak Çin'deki Ordu Gazetesi, Türk insansız hava ve deniz araçlarının ekim ayındaki müşterek test operasyonunu 'dünyada bir ilk' diyerek okuyucularına duyurdu.

GİRİŞ 15.12.2023 16:38 GÜNCELLEME 15.12.2023 16:45
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayiindeki atılımlar Çin'in yakın takibinde. Çin'deki Ordu Gazetesi, Türk İHA ve İDA'larının koordineli tatbikatını haberleştirdi.

Türk insansız hava ve deniz araçlarının ekim ayındaki müşterek test operasyonunun 'dünyada bir ilk' olduğuna işaret edildi. Türkiye'nin savunma alanında yeni bir yol ortaya koyduğu yorumları da yapıldı.

Çin Ordu Gazetesi, ilk insansız su üstü deniz aracı Albatros ve hava aracı TB2'nin, Doğu Akdeniz'deki ortak tatbikatını haber yaptı.

TRT Haber'in haberine göre, Müşterek test operasyonunun, alanında bir ilk olduğunu vurguladı.

Dünyanın dört bir yanından, İHA-İDA iş birliğine yönelik donanım ve teknolojiye yatırım yapıldığını da kaydetti.

Türkiye'nin bu tatbikatla, deniz ve hava savunma alanlarında yeni bir operasyonel kabiliyet geliştirdiği yorumları yapılıyor.

Geçen ekim ayında yapılan test operasyonunda, 22 metre uzunluğundaki hedef gemi, önce Bayraktar TB2 tarafından belirlenmişti.

TB2, bilgileri, 8 adet Albatros İDA'dan oluşan gemi grubuna iletti. İDA'lardan biri daha sonra hedef gemiyi batırdı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • yolcu 4 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden yüce ALLAH razı olsun korusun muafak etsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Akıllı torpido yapalım. Deniz tabanında uykuya yatan yüzlerce akıllı torpido, bir komutla uyanıp harekete geçerek hedefine saldırsın.
    Cevapla
  • Basayev 4 ay önce Şikayet Et
    Var zaten UÇA diye İHA dan bırakılan kordinatlara geldiğinde uyku moduna geçip sonra üzerinden geçen Deniz Altıları yaydıkları akustik seslere göre ayırt Edip düşman Deniz Altısı olduğunu tespit ettiğinde gövde altında kendini patlatıyor
    Cevapla
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    İyi de gemiden ateş eden yokmu elleri armutmu topluyor kızıl denizde ABD gemisi 15 duronu vurdu bunu raat vurur süper sonilk füze açil üretmeliyiz sesten 12 kat süratle giderse süper olur buda karşı hava savunma sistemi karşı vuramaz saygılar .
    Cevapla
  • Torun 4 ay önce Şikayet Et
    Dede merhaba, süpersonik füzeyi uretebiliyorsan gel uret biz de rahat edelim siz de edin. Ayrıca ukrayna rusyanin bir sürü savas gemisini bu yontemlerle imha etti. Bunlarin hepsinin analizini yapabilecek akıl var ulkemizde merak etmeyin
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Her yönüyle güçlü türkiye olalım en önemlisi ise maneviyat bakımından güçlü olmalıyız. İmanımızı küvetli tutalım hibir güç bizi korkutamaz
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Her yönüyle güçlü türkiye olalım en önemlisi ise maneviyat bakımından güçlü olmalıyız. İmanımızı küvetli tutalım hibir güç bizi korkutamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle