F-35 üretimi büyük darbe yedi

Büyük umutlar bağlanan F-35 projesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Lockheed Martin, alt yükleniciler tarafından üretilen parçaların tedarikinde sorun yaşanması sebebiyle F-35 üretimini yavaşlattı.

F-35 üretimi büyük darbe yedi
F-35 üretimi büyük darbe yedi
GİRİŞ 14.12.2023 17:56 GÜNCELLEME 14.12.2023 18:00
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Dünyanın en maliyetli silah sistemleri arasında bulunan F-35 projesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Yazılım problemleri ve kazalarıyla gündemden düşmeyen F-35'lerin üretimde de sorunlar çıkmaya başladı.

ABD'den toplama F-35 kararı! Kazalı F-35'lerden Frankenstein uçakABD'den toplama F-35 kararı! Kazalı F-35'lerden Frankenstein uçak

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Taktik Hava ve Kara Kuvvetleri Alt Komitesi geçtiğimiz salı günü F-35 Program Ofisi direktörü Korgeneral Michael Schmidt ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

ABD'li Korgeneral Michael Schmidt

ÜRETİM İSTENEN DÜZEYDE GİTMİYOR

Komite üyelerinin sorularını cevaplayan Korgeneral Michael Schmidt, F-35 projesinin gidişatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Korgeneral Schmidt yaptığı açıklamada, Lockheed Martin'in en yeni F-35 versiyonu olan TR-3 versiyonundaki uçakların yarısından azını üretmeyi tamamladığını belirtti.

Lockheed Martin ile Teknoloji Yenileme 3 olarak bilinen iyileştirmelerle donatılmış 52 adet F-35 TR-3 uçağını 2023 yılı içinde üretilmesi için sözleşme imzalandığını belirten Korgeneral Schmidt, Lockheed Martin’in 52 uçaktan yalnızca 21 adedinin üretimini tamamlayabildiğini söyledi.

TR-3 yükseltmeleri için gerekli ekipmanların üretiminin yavaşlığı ve üretim hızının planlanandan daha yavaş artması sebebiyle Lockheed Martin’in gövde üretimi biten uçaklar için gerekli ekipmanların tedarikinde sorunlar yaşadığını ifade eden Korgeneral Schmidt, 31 adet F-35 uçağının Teksas eyaletindeki Fort Worth şehrinde bulunan Lockheed Martin tesislerinde beklediğini söyledi.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 72
  • Grek 4 ay önce Şikayet Et
    Bu tip uçaklardan bir dolu sattılar bu işin ardında bir sürü abd yalanı var inandırıcı deyil
    Cevapla
  • Kazım 4 ay önce Şikayet Et
    Önce "değil" nasıl yazılır onu öğren ha...
    Cevapla
  • Mahmatu yakaza 4 ay önce Şikayet Et
    ABD degomoji yapıyor japonyaya atılan atom bombaları nasıl üretildi dünyanın gidişatını iyi görmüyorum
    Cevapla
  • Batuhan 4 ay önce Şikayet Et
    Degomoji ha ben de demagoji yaptıkları yanılgıdına kapılmıştım bir an
    Cevapla
  • Mehmet AKIN 4 ay önce Şikayet Et
    Beter olun gavurlar sürüsü. Bebek kanı elinizde oldukça daha da işiniz rast gitmez. Yıkılışın yakındır ABD.
    Cevapla
  • Zaralı 4 ay önce Şikayet Et
    Beter olsunlar
    Cevapla
  • Korkuyorum 4 ay önce Şikayet Et
    Burada yaşananlar ve yaşadıklarımız bize ne anlatıyor? ELALAEMİN ATİNA BİNEN TEZ İNER. Kendi uçağımızı diğer Türk devletleri ile birlikte aktif hale getirmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar.
    Cevapla
  • Bir İnsan 4 ay önce Şikayet Et
    Önce teknoloji lazım. Koca ABD bile bir ucağı tek başına yapmıyor, maliyetli diye, zor iş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle