Ünlü CEO'dan dünyayı sarsan itiraf: İşin içindeki herkes korkmaya başladı

TIME'ın 2023 "Yılın CEO'su" seçilen OpenAI CEO'su Sam Altman, yapay zeka ilgili gelişmeleri aktardığı demecinde dünyayı şoke eden bir itirafta bulundu.

GİRİŞ 14.12.2023 13:24 GÜNCELLEME 14.12.2023 14:15
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Haber7

Son dönemde dünyanın en çok konuşulan isimlerinden birisi şüphesiz en büyük yatırımcıları arasında Microsoft/Bill Gates bulunan OpenAI CEO’su Sam Altman.

Geliştirdikleri ChatGPT ile hem teknolojiye yön veren hem de eleştirilerin odağındaki isim olan Altman, geçtiğimiz günlerde şirketten olaylı bir şekilde istifa etmiş, daha sonra ise ilginç sayılabilecek gelişmeler sonrası görevine geri dönmüştü.

Sam Altman'ın neden istifa etti? ChatGPT'yi sarsan istifa sürecinin arka planını

Salladılar ama yıkamadılar... CEO, göreve geri dönüyor!Salladılar ama yıkamadılar... CEO, göreve geri dönüyor!

OpenAI'deki görevden alınması ve yeniden göreve getirilmesi sonrası tartışmaların ana odağına ise Gelişmiş Yapay Zeka oldu. İddialara göre Altman Süper Yapay Zeka üzerinde çalışıyordu ve bunun risklerinden rahatsız olanlar olmuştu.

Altman TIME'a verdiği demeçte yapay zekanın dezenformasyona katkıda bulunma tehdidi ve hızla ilerleyen teknolojinin gelecekteki potansiyeli ​üzerine samimi açıklamalarda bulundu.

OpenAI CEO'su Sam Altman'dan Süper Yapay Zeka itirafı
Yapay zekanın doğuş hikayesi ve Elon Musk ve Larry Page arasında başlayan 'Yapay Zeka Savaşı'

Milyarderlerin kavgası dünyayı yakacak: En güçlü silahı kendileri için ürettilerMilyarderlerin kavgası dünyayı yakacak: En güçlü silahı kendileri için ürettiler

ELON MUSK KORKMAKTA HAKLI MI?
"SÜPER YAPAY ZEKA YÜZÜNDEN KAYGIYA KAPILDILAR"

Elon Musk gibi isimlerin 'Bu insanlığın sonu olacak' dediği Süper Yapay Zeka ve kovulma sürecine ilişkin gerçekleri açıklayan Altman, "Süper zekaya yaklaştıkça bu işe dahil olan herkesin daha fazla strese ve kaygıya kapıldığını düşünüyorum." Çıkardığı ders şuydu: “Değişiklik yapmalıyız. Biz her zaman AGI'nin küçük bir grup tarafından kontrol edilmesini istemediğimizi, demokratikleşmesini istediğimizi söyledik. Ve bunu açıkça yanlış anladık. Bu yüzden eğer yönetim yapımızı geliştirmezsek, dünyayla etkileşim şeklimizi geliştirmezsek insanların OpenAI'ye güvenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bunu geliştirmek için çok motiveyiz.”

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 21
  • Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    Bunun gibi Yahudi zenginler çok tehlikeliler.
    Cevapla
  • kullanmayın 4 ay önce Şikayet Et
    5 G dahil üstlerini kullanmayın. bunlar insanlıgın gelecegini tehtid ediyor.
    Cevapla
  • Hakkı 4 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, burada bahsedilen yapay zeka Terminatör filminden çok daha tehlikeli bilginiz olsun. Çünkü bu yapay zeka kuantum tabanlı bilgisayarlar kullanılarak yapılıyor. Bu bilgisayarlar neredeyse tüm olasılıkları hesaplayabiliyor. Neticesi Kıyamet, insanlığın yok oluşu. İnsanlar kontrolü elinde tutmayı başaramaz, başarsa bile. Dünya 3-5 kişinin kotrolüne girer
    Cevapla
  • Hüseyin- 4 ay önce Şikayet Et
    Suni Intelligenz yaklasik 90 seneden beri kullaniliyor.Ne bu panik ? programi yazan insan,kullanan insan .Insandan bahsettigimin altini ciziyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Yapay zekâ projesinin sonu MATRIXtir. Yapay zekâ kendi varlığını garanti altına almak için, Star link uyduları, 5G baz istasyonları ve vücuda enjekte edilen grafen oksit aracılığıyla kendini insan beynine kopyalama ve insan beynini bir hard disk gibi kullanma aşamasını test etti ve artık grafen oksiti düzenli olarak herkese enjekte ederek insanları MATRIX'e sokmaya hazırlanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle