Türkiye dünyanın yıldızı haline geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı KASTEXPO 3. Ticaret Fuarı'nın açılışına katıldı. Yumaklı, "Uluslararası arenada ortaya koyduğumuz performansla Türkiye adeta bulunduğu coğrafyanın değil dünyanın yıldızı haline geldi" dedi.

Türkiye dünyanın yıldızı haline geldi
Türkiye dünyanın yıldızı haline geldi
GİRİŞ 13.12.2023 18:38 GÜNCELLEME 13.12.2023 19:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bu yıl 3. 'sü düzenlenen KASTEXPO Ticaret Fuarı 13 Aralık'ta ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Aslan, Kastamonu Belediye Başkanı Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"BU MİLLETİN EVLATLARI, GÖZÜNÜ KIRPMADAN CANINI FEDA EDER"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Değerli kardeşlerim buraya bir şehit cenazesinden geldim. Yirmi beş yaşında bir evladımız, biz özgürce bu ülkede yaşayalım diye , özgürce ticaretimizi yapalım diye, istediklerimizi, arzu ettiklerimizi yapabilelim diye kendi hayatından vazgeçti. Elbette tek başına değildi. Onun şehadetine kadar bu memleket için, bu toprak için hayatını gözünü kırpmadan feda eden binlerce şehidimiz oldu. Bu milletin insanı, biz biliyoruz ki gözünü kırpmadan canını feda eder" ifadelerini kullandı.

"BİZ ÜLKEMİZİ HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ"

Yumaklı, "Elbette biz ülkemizi hep beraber inşa edeceğiz. İş insanlarımızın iş dünyamızın siz kıymetli aktörleriyle beraber geleceğimizi inşa ederken de elbette bundan gurur duyacağız. Ben şahsen iş dünyasından gelmiş birisi olarak, piyasa şartlarını çok iyi bilen birisi olarak elbette ticaret yapmanın zorluğunu hissediyorum en az sizin kadar. Ancak şunu da biliyorum ki, bu gelişmenin her alana yayılabilmesi için güçlü bir girişimcilik şarttır. Zira üretimin lokomotif gücü dahası siz kıymetli kahraman girişimcilerimizdir. Bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE ADETA DÜNYANIN YILDIZI HALİNE GELDİ"

Yumaklı, "Son yirmi bir yıllık süreçte ülkemizde birçok değişiklik oldu. Ve her şeyden önemlisi uluslararası arenada ortaya koyduğumuz performansla Türkiye adeta bulunduğu coğrafyanın değil dünyanın yıldızı haline geldi. Bir covid salgını yaşadı bütün dünya o dönemlerden geçtik bütün dünyayı salladı. Ama bizi sadece o değil 6 Şubatta ki depremler ile beraber hakikaten çok zorlayan, bize hasar veren kısmen ülkemizin ekonomisini istikrarlı bir büyüme için engel olacağını düşündüğümüz bir süreci yaşadık. Ama elhamdülillah çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim iş insanlarımız her ortama uyum sağladıkları gibi bu güç ortama da uyum sağladılar ve bugün ülkemizin gelişimi için daha iyiye daha öteye gidebilmesi için o psikolojiden çıktılar ve başarı hikayeleri yazmaya devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE YÜZYILINI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Yumaklı, "Üretimi ve verimliliği artırmak için, işsizliği azaltmak için ki en son açıklanan veriler ile uzun zamanların en iyi rakamlarına ulaştık. Her imkanı, her ihtimali değerlendirmek için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bütün girişimcilerimizle beraber, siz kıymetli iş insanlarımızla beraber inşallah Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Tarım ve sanayinin entegrasyonunu inşallah maksimum düzeye getireceğiz. Bizler her aşamada üreticilerimizi destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Bir Kastamonulu olarak bu konularda siz kıymetli hemşerilerime, iş insanlarımıza güveniyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • yıldız 4 ay önce Şikayet Et
    Lütfen, açıklamalar ciddi olmalı.İlerliyoruz .Tamam.Ama yıldız falan hikayelerine dalmayın.
    Cevapla
  • Kemalettin 4 ay önce Şikayet Et
    Borsa da tam bunu diyor
    Cevapla
  • Mizah 4 ay önce Şikayet Et
    Ya siz ne içip içiyorsunuz ? Arada alem mi yaptırıyorlar anlamadık. Başladık yine dünya bizi kıskanıyor saçmalığına.
    Cevapla
  • ali şahin 4 ay önce Şikayet Et
    doğru, halkı en aç ülke olarak.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Şaka yapıyor heralde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle