Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki mutabakata onay! Ortak kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 3 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında imzalanan enerji mutabakatı da onaylandı.

GİRİŞ 13.12.2023 17:54 GÜNCELLEME 13.12.2023 18:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara'da 16 Mart 2023'te imzalanan "Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması" onaylanarak Resmi Gazete'de yer aldı.

Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) kurucu üyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan tarafından imzalanan anlaşma kapsamında, bölge içi ticaretin teşvik edilmesine yardımcı olmak ve ortak finansman sağlamak hedefiyle fon kurulmasına karar verildi.

Anlaşma çerçevesinde bölge içi ticaretin genişletilmesi ve ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi yoluyla TDT katılımcı devletlerinin ekonomik kalkınmasına katkı sunmak amaçlanıyor.

Anlaşmada fonun, açılış toplantısından itibaren 20 yıl faal kalacağı belirtildi.

TÜRKİYE-KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ ARASINDA ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME

Ankara'da 7 Eylül 2021'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşma çerçevesinde iki ülke arasında ekonomik ilişkileri daha fazla geliştirmek ve vergi konularında işbirliklerini artırmak amaçlanıyor.

TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN ENERJİ MUTABAKATI

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 17 Temmuz 2023'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Enerji Alanında Mutabakat Zaptı" da onaylanarak Resmi Gazete'de yer aldı.

Anlaşmayla iki ülke arasında enerji alanında işbirliğini güçlendirilme, yatırımları teşvik etme ve geliştirme hedefleniyor.

Mutabakat zaptı çerçevesinde iki ülke arasında işbirliği alanlarının ortaklaşa geliştirilmesi amacıyla bir Çalışma Grubu kurulacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Trumpt'ın damadı Kushner'in listesinde yer alan ve Turkiye ile Suudiler arasına NİFAK sokma amaçlı " Suudilerin ABD ile değil de Türkiye ile yakınlaşmasını savunan KAŞIKÇI'nın Türkiyede öldürülmesi, ABD gölgesinde SUUDİ, MISIR ve ABD'nin KÜREYE EL basması sonrası HERŞEY NORMALE DÖNÜYORRR.
    Cevapla
  • Emin çiftçi 4 ay önce Şikayet Et
    Enerji işbirliği nasıl olacak ver parayı al petrolü Petrol satın almakla işbirliği olmsz.
    Cevapla
  • Ak Tolgalı 4 ay önce Şikayet Et
    Allah cc birlik ve beraberliğimizi daim etsin canlar
    Cevapla
  • Bu Kadar 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ile Suudi arasında, efendimiz israile açık ve/veya gizli destek anlaşması imzalanır ancak...
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Suuditleri ile neden anlaşıyoruz ağzımızdan ne çıkıyor biz ne yapıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle