Türk Yatırım Fonu kuruldu! 5 devlet tarafından karşılanacak

Türk Yatırım Fonu anlaşması onaylandı. Fon’un sermayesi 5 devlet tarafından karşılanacak ve toplam 500 milyon dolar olacak.

GİRİŞ 13.12.2023 10:52 GÜNCELLEME 13.12.2023 11:44
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türk Yatırım Fonu anlaşması onaylandı.

Kararda, "16 Mart 2023 tarihinde Ankara'da imzalanan ve 7470 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli ‘Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması’nın onaylanmasına, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 3'üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

500 MİLYON DOLAR SERMAYESİ OLACAK

Karara göre, Türk Yatırım Fonu'nun sermayesi 5 devlet tarafından karşılanacak ve toplam 500 milyon dolar olacak.

FON 10 HİSSEYE BÖLÜNDÜ

Türkiye’nin yanı sıra Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Özbekistan’ın yatırımcı olarak girdiği fon 10 bin hisseye bölündü. Her devlet 2 bin adetli eşit hisseye sahip olacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Mehmet karahan 4 ay önce Şikayet Et
    Herşeyden önce bist endeksini bofanın hamlelerine koruyunuzki yatırımcılar ve şirketler zarar üstüne zarar etmesin malesef kumarhaneye dönmüş durumda be spk ise görevini yapmıyor bofayla beraber iş tutuyor
    Cevapla
  • Nebi 4 ay önce Şikayet Et
    5 ülkenin başkanları denizi büyütmeye karar vermiş.
    Cevapla
  • Dadaş 4 ay önce Şikayet Et
    Birde şunu ekliyeyim 5 ayrı ülkenin 5 ayrı parası var hadi ortak bir para çıkardılar diyelim Euro gibi ilk şunu düşün normal paranın değeri yokken o parayı kim tanır ve kim değer verir ? Dünyada kullanılacak bir para değilmi ama muhalefetlik böyle bir şey düşünmeden yazmak..!
    Cevapla
  • Kızılelma 4 ay önce Şikayet Et
    Haberci fon diyor sen yuro ortakpara falan diyorsun ne alaka anlamadım
    Cevapla
  • ilyas 4 ay önce Şikayet Et
    Faize tahvile yatan paranin deger kaybini verdiginiz gibi emeklininde hakkı olan deger kaybini verinnnn.
    Cevapla
  • Emeksiz 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin yarısı emekli dayı , eyt myt diye bi ton adam emekli oldu nerden bu kadar emeklinin gönlünü etmek için bi Arabistan Merkez Bankası lazım
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Biriktirmeden birikmez, onun için bir fon havuzu ve bu havuzda katlanan para, ve ülkeye katkı, sizin farkına varamadığınız bütün gelişme, ilerleme sizin gibilerin farkına varmadan olan işler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle